Çukurova Belediyesi koronavirüs salgınına karşı adeta seferberlik ilan etti, başta kreşler olmak üzere tüm tesislerle ve hizmet binasında dezenfekte çalışmaları yapıldı. Dünyanın büyük bölümünde görülen ülkemizde de ilk vakaların görüldüğü koronavirüs salgınıyla ilgili Çukurova Belediyesi de gerekli önlemleri alıyor. Çocukların sağlığını öncelikli olarak kabul eden Çukurova Belediyesi, Gülen Yüzler Semt Kreşleri’ndedezenfekte çalışmaları yapıldı. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nden de destek alındı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri 7 semt kreşinin tümünün bahçesinde ilaçlama çalışması yaptı.

Ayrıca kreş personeli de tüm kreşlerde yatakları, kampetleri, dolapları, oyuncakları ve çocukların kullandığı tüm ortak kullanım eşyalarını dezenfektanla temizledi. Böylece çocukların sağlıklı bir ortamda eğitim görmesinin koşulları oluşturuldu.

KREŞLER HİZMET VERMEYE DEVAM EDEECEK

Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarının sadece kreşlerle sınırlı olmadığını, belediyenin tüm tesislerinde ve hizmet binasında çalışma yapıldığını açıkladı.

İnsan sağlığının öncelikli olduğunu belirten Başkan Soner Çetin, “Bundan dolayı önümüzdeki günlerde yapmak için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladığımız Orhan Kemal Edebiyat Festivali’ni iptal ettik. Virüsün Türkiye’de görülmesinin ardından önlemleri zaman geçirmeye almaya başladık. Çocuklarımız öncelikli olduğu için kreşlerimizde zaman geçirmeden çalışma başlattık” dedi.

Başkan Soner Çetin, şu an için kreşleri tatil etmeyi düşünmediklerini ifade ederek, “Çalışan annelerin mağdur olmasını istemiyoruz. Bundan dolayı tüm önlemleri alarak kreşlerimizi açık tutacağız. Çalışan ve çocuğunu bırakacak bir yeri olmayan anneleri düşünmek zorundayız. Gelişmelere ve durum değerlendirmesi yapacağız. Ancak şu an için kreşlerimiz hizmet vermeye devam edecek” şeklinde konuştu.