Mahalle sakinlerine hitap eden Başkan Soner Çetin, geri dönüşümün hem ekonomik hem de çevresel önemine dikkat çekti. Başkan Soner Çetin, “Çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak zorundayız” dedi.
Çukurova Belediyesi’nde başlatılan geri dönüştürülebilir atıkların toplanmasıyla ilgili bilgilendirme çalışmasının ilki pilot bölge olarak belirlenen Toros Mahallesi’nde gerçekleştirildi.
Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, hangi vaatte bulundularsa 5 yıl içinde hepsini gerçekleştirdiklerini, yeni dönemde de verilen sözlerin yerine getirileceğini vurguladı.
Seçim öncesi çevre konusunda da çeşitli vaatlerde bulunduğunu anımsatan Başkan Soner Çetin, “Sözlere çevreyle ilgili çeşitli sözlerimiz var. Geri dönüşüm çok önemli bir konu. Geri dönüşümün hem çevresel hem de ekonomik boyutu var. Biz çevresel boyutunu da çok önemsiyoruz” dedi.


ÇUKUROVA’NIN FARKINI GÖSTERİN
Başkan Soner Çetin, “Biz dünyayı atalarımızdan miras almadık, çocuklarımızdan emanet aldık” şeklindeki Kızılderili atasözünü hatırlatarak, “Çocuklarımıza yemyeşil, pırıl pırıl bir dünya bırakmak istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yakında muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte bir de temizlik kampanyası başlatacağız. Çukurova’nın farkını bir kez daha herkese göstereceğiz. Bu kampanyaya sahip çıkacağınıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
Çevre temizliği konusunda vatandaşlara önemli görevler düştüğünü belirten Başkan Soner Çetin, Avrupa şehirlerinde sokaklarda hiç temizlik görevlisi olmamasına karşın sokakların tertemiz olduğunu çünkü insanların çevre bilincine sahip olduğunu anlattı. Başkan Soner Çetin, her sokağa bir görevli yerleştiremeyeceklerini kaydederek, vatandaşlardan temizlik konusunda duyarlılık istedi.
Geri dönüştürülebilir atıklar konusunda her türlü ekipman ve personele sahip olduklarını ifade eden Başkan Soner Çetin, Çukurova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün 2019 yılı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Soner Çetin, konuşmasının ardından vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.