Ekipler Ceyhan’da halkın sorunlarını çözmeye ve sorunları dinlemeyi sürdürdü.  Halkın kanser konusunda bilgilendirilmesi ve kanserden korunma konusunda farkındalık yaratmak için 1-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ‘Ulusal Kanser Haftası’ etkinliklerine Büyükşehir Belediyesi Derman ekipleri de katıldı.

HASTALARA MORAL

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın büyük önem verdiği sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında, Derman ekipleri Adana Onkoloji Dal Merkezi’nde yatan vatandaşları ziyaret ederek moral verdi. Adana Onkoloji Dal Merkezi’nde tedavi gören 60 hastayı ziyaret eden Derman ekipleri kanser hastalarına çeşitli ikramlarda bulunup, moral verici ve motivasyon artırıcı notların iliştirildiği karanfileri dağıttı. Pandemi tedbirlerinin alındığı etkinlikte Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı personelinin canlı müzik performansı eşliğinde, kanser hastaları Derman çalışanları ile dans edip çiftetelli oynadı. Samimi sohbetlerin yapılıp, sıcak sarılmaların gerçekleştiği etkinlikle kanser hastalarına moral verildi. 

Ulusal Kanser Haftası’nda gösterdiği duyarlılıktan dolayı Adana Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Onkoloji Merkezi’nden Dr. Fatma Akdoğan, “Hastalarımıza yönelik, eğlendirme, neşelendirme, stres atma amacıyla böyle güzel bir etkinlik düzenlemeleri bizleri çok mutlu etti. Hakikaten çok ihtiyacımız var böyle etkinliklere. Başkanımıza ve Derman ekibine çok teşekkür ederim’’ dedi.

DERMAN EKİPLERİ HALKIN YANINDA

Sosyal etkinlik ve aktivitelerin dışında özellikle ilçelerin kırsal mahallelerinde de aralıksız çalışmalarını sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi Derman ekipleri Ceyhan’ın Birkent Mahallesi’nde halkın sorunlarını dinledi. Derman ekipleri, Ceyhan Belediyesi Kadın Eli ekibiyle birlikte Birkent Mahallesi’nde, temizlik, budama, evde bakım, yol onarımı gibi temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözümleri için girişimler başlattı.