SEYHAN, BİLİM KURULU UYARILARINI SAHADA UYGULADI

Seyhan Belediyesi, Türkiye’de ilk Coronavirüs vakasının tespitinden hemen sonra Belediye personelinden oluşan bilgilendirilmiş özel ekiple, kamusal açık ve kapalı alanlarda dezenfekte çalışmaları başlatmıştı. Özel ekip, Süreç içinde kurulan Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulunun aldığı ulusal çaptaki tedbirleri Seyhan’da her noktaya yaymak için seferber oldu. Sahada hijyen ve bilgilendirme gibi çalışmalara imza atan Seyhan Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle risk grubundaki personelin idari izinli sayılmasıyla hizmetin aksamaması için önlemlerini ivedilikle aldı.

PLANLI VE ÖZVERİLİ ÇALIŞMA SONUÇ VERDİ

Salgında ilk vakanın hemen ardından teyakkuza geçen Seyhan Belediyesi, sahadaki çalışmalarının yanı sıra aldığı önlemlerle rutin çalışmaların da kesintisiz sürmesini sağladı. Belediyenin Encümen ve Komisyon toplantıları da maske ve eldiven takılarak gerçekleştiriliyor. Encümen üyeleri, toplantıları birer sandalye boş bırakılarak, maske ve eldiven takarak yapıyor. Meclis üyelerinden oluşan komisyonlar da Meclis salonu yerine daha geniş olan Yaşar Kemal Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleştiriliyor. Meclis üyeleri yine kişisel mesafe dikkate alınarak otururken hijyen kurallarına da uyuluyor. Böylece, Meclis üyeleri önlemlerini alarak Seyhanlı adına gerekli hizmetlerin yapılması için komisyonlarda kararlar alabiliyor.

“HALKIMIZIN DA ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZIN DA SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Halk sağlığının kendileri için öncelikli olduğunu bir kez daha vurgulayan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Toplumun salgından korunması için gece gündüz özveriyle çalışan başta çalışma arkadaşlarımız olmak üzere sağlık çalışanlarına ve tüm görevlilere teşekkür ediyorum” dedi.

Akay şöyle devam etti;

“Halkımızın olduğu kadar çalışma arkadaşlarımızın da sağlığı bizim için önemli. Öncelik verdiğimiz ilçe genelindeki dezenfekte çalışmaları dışında belediyenin rutin işlerinin aksamaması için de tedbirler aldık. Bu tedbirler sayesinde çalışma arkadaşlarımız sağlıklı bir ortamda Belediyenin işleyişini kesintisiz sürdürebiliyorlar. Bir kez daha halkımızın zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması konusundaki uyarıları dikkate almasını diliyorum. Halkımız evlerinde kalsın, biz onlar için aralıksız çalışmaya devam edeceğiz