Seyhan Belediyesi, pandemi önlemleri kapsamında düğünlerin yapılamaması ve müzikli işletmelerin kapanması nedeniyle 9 aydır büyük mağduriyet yaşayan yerel müzisyenlerle ses sanatçılarına yönelik “Seyhanlı için Söyle” projesi kapsamında konserler dizisi organize etti. Yerel müzisyenlerin maddi ve manevi olarak desteklenmesi ve salgın önlemleri kapsamında kısıtlama altında olan vatandaşa alternatif eğlence imkânı sunulmasını amaçlaya proje kapsamındaki konserler, Yaşar Kemal Kültür Merkezi sahnesinde gerçekleştirildi. Konserlerde, kentin sevilen müzisyen ve ses sanatçıları,  canlı performansla hünerlerini sergiledi. İzleyicinin alınmadığı ve Seyhan Belediyesi Youtube kanalından canlı yayınlanan konserler, halktan büyük ilgisini gördü.

ENSTRÜMANLAR DERTLİ, ŞARKI SÖZLERİ DAHA ANLAMLIYDI

Uzun süredir kısıtlamalar nedeniyle sanatlarını icra edemeyen yerel müzisyenler ve ses sanatçıları, müzikseverlerle buluşmanın mutluluğunu ve manevi hazzını yaşadı. Popüler, fantezi ve arabesk gibi farklı müzik türlerinin icra edildiği her bir konser 1 saat sürüyor. Seyhan Belediyesi’nce düzenlenen konserler dizisi önümüzdeki günlerde de planlı bir şekilde farklı yerel müzisyenlerin katılımıyla sürecek.

“KÜLTÜR VE SANAT EMEKÇİLERİNİN DE YANINDAYIZ”

Çağdaş ve Sosyal Belediyeciliğin temellerinden birinin Kültür ve Sanat olduğuna vurgu yapan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Salgın nedeniyle tüm dünyada ekonomik sıkıntı yaşanıyor. Bu süreçten en çok etkilenenlerden olan Kültür ve Sanat emekçilerini imkânlarımız ölçüsünde destekliyoruz” dedi. Destek için planlanan konserler dizisinin devam ettiğini belirten Başkan Akay, şöyle konuştu;

SANAT VE KÜLTÜR EMEKÇİLERİ İÇİN “SEYHANLI İÇİN SÖYLE” PROJESİ

“Pandemi şartlarına uygun olarak konserler, Yaşar Kemal Kültür Merkezinde seyircisiz yapılıyor. Konserleri, Seyhan Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlıyoruz. “Seyhanlı için Söyle” projesinde; kültür ve sanat emekçilerimizi maddi ve manevi olarak desteklerken,  youtube kanalımızdan yayınladığımız konserlerle de, kısıtlamalar nedeniyle evinde kalması gereken halkımıza alternatif bir eğlence imkanı sunuyoruz. Çağdaş ve Sosyal Belediyeciliği daha da geliştirmek adına kültür sanat’a ve emekçilerine destek vermeyi sürdüreceğiz

KONSERLER SEYHAN BELEDİYESİ YOUTUBE KANALINDA

Seyhan Belediyesince düzenlenen “Seyhanlı için Söyle” projesi kapsamında başvuru yapmış olan yerel kültür ve sanat emekçileri, bir plan çerçevesinde konserler verecek. Konserler Seyhan Belediyesi Youtube Kanalından canlı yayınlanacağı gibi, isteyenler daha sonra da kanal üzerinden konserleri takip edebilecek.