Başkan Kocaispir, ''Kendimize saklamış olduğumuz değil, paylaştığımız bizimdir. Sadece bir seçim vadimiz olduğu için değil, olanın olmayana bir borcu olduğu için 'Aş Evi' projemizi ihtiyaç sahiplerine sunmanın mutluluğu içindeyiz. Amacımız Yüreğir'de hiç kimsenin yatağa aç girmemesidir. Aç ve açıkta kimse kalmayacak.'' dedi. 
Yemek dağıtım törenine katılan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili M. Şükrü Erdinç, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ve misafirler Başkan Kocaispir ile birlikte vatandaşlara yemek dağıttılar.
Yüreğir'de hizmete açılan aşevinde günde 2 bin 500 kişilik yemek dağıtılmaya başlandığını, bu sayıyı 5 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Başkan Kocaispir, ''Yüreğir Kaymakamlığımız ile işbirliği yaparak Yüreğir'de bulunan yaşlı ve bakıma muhtaç, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın tespiti yapılarak sefer tasları ve 2 adet  araçla evlerine sıcak yemek servisi yapacağız. Amacımız Yüreğir'de hiç kimse yatağa aç girmesin.'' şeklinde konuştu.


Aşevi geleneğinin  Türk kültürünün önemli bir parçası olduğunu belirten Başkan Kocaispir ''Yüreğir'de hiç kimse aç ve açıkta kalmamalıdır. Belediye olarak kamu vazifemizin yanı sıra inancımızın da gereği olarak aşevini açmış bulunmaktayız. Bunu çok önemsiyoruz. Buraya gelip yemek alan vatandaşlarımızla birlikte gelemeyen, tek başına yaşayan, engelli vatandaşlarımıza da yemek götüreceğiz. Yüzyıllardır yardımlaşma ve paylaşmanın en güzel örneğini teşkil eden aşevi geleneğini yaşatıyoruz.
Aşevimize yapılacak yardımları ve bağışları da kabul edeceğiz. Bir takım hayırsever vatandaşlarımız bizlere ulaştılar. Burada yapılacak masraflara da katılacaklarını söylediler. Onlara da şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımızın içinde, onların derdi ile dertlenen bir belediyecilik anlayışında olmaya gayret edeceğiz. Açılışımıza katılan Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş, Milletvekilimiz Sayın M. Şükrü Erdinç, Kaymakamımız Sayın Oğuzhan Bingöl ve bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum.'' dedi.