Kozan’da ilk doğalgaz meşalesi okunan duaların ardından gaz akımının gerçekleştirilmesi ile yakıldı. Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.



Törende konuşan Aksagaz Çukorova Bölge Müdürü Tufan Duman; “Aksa Doğalgaz olarak Türkiye’nin 27 il ve 180 ilçe ve beldesinde hizmet vermekteyiz. Bunların içerisinde Çukurova Doğalgaz dağıtım anonim şirketi olarak en büyük lisans alımına sahip şirketin içerisinde Kozan’da bu mutlu günü sizlerle paylaşıyoruz. Şirketimizin yaklaşık Türkiye genelinde yaklaşık üç milyonu aşkın abonesi bulunmaktadır. 2018 yılı Mayıs ayında Kozan’da başladığımız alt yapı projesinin bugün itibarı ile tamamlanan ilk etap çalışmalarında yaklaşık elli kilometrelik bir alt yapı şebekesi tamamlanmış durumda. Varsaklar Mahallesi’nde 19 bin kapasiteli şehir giriş istasyonu yine aynı mahallede beş bin metreküp bir bölge dağıtım istasyonu imalatı gerçekleştirildi. Yaklaşık olarak bin 350 bina ve yaklaşık sekiz bin 600 daireye gaz arzı sağlayacak şekilde bir şebeke kurulmuş durumdadır.  Gerçekleştirilen yatırımların yaklaşık maliyeti 9 milyon civarındadır. Bu yıl itibarı ile yıl sonuna kadar çalışmalarımıza ara vermeden devam edecek olup 2020 yılında tüm Kozan’a tüm Kozan’a doğalgaz akışı sağlanması için çalışmalar sürmekte olup Kozan’da 650 abone kaydı oluşturulmuştur” dedi.



Yapılan konuşmanın ardından programa katılan protokol heyetinin gaz butonlarına basması üzerine ilk gaz akımı gerçekleşerek meşale yakıldı. 
Törene Adana milletvekilleri  Tamer Dağlı, Ahmet Zembilci ve Abdullah Doğru, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Belediye Başkan Yardımcıları Ruhi Gül,Adem Saygıcak  ve Arif Dağlı, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık, İlçe Müftüsü Celil Karaca ile siyasi partilerin ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldılar.