Meslek kurslarından faydalanan kursiyerler geleceğe umutla bakarken seramik biçimlendirme, cam füzyon ve çini işlemeciliği dikkat çeken meslekler arasında yer alıyor.
HEM SERTİFİKA HEM ‘ALTIN BİLEZİK’!
Yüreğirli girişimciler kendi işlerini kurmak için çıktıkları yolda ilk adımlarını Kültür Evleri’nde atıyor. Yüreğir’de şu anda faaliyette olan 11 adet Kültür Evi’nde 68 branşta verilen eğitimlerden her yıl ortalama 30 bin Adanalı faydalanıyor. Mehmet Akif Ersoy, Mevlana, Havutlu Kültür Evi ve Engelli Koordinasyon Merkezi’nde verilen Seramik, porselen, cam füzyon ve çini kurslarından eğitim alan kursiyerler eğitimlerini tamamladıktan sonra hem ‘altın bilezik’ meslek sahibi olma imkanına kavuşuyor, hem de sertifika almaya hak kazanıyor. Lisanslı uzman eğitmenler tarafından verilen kurslar yoğun ilgi görürken 2 buçuk aylık periyotlarla açılan kurslara dileyen vatandaşlar kurs ücreti ödemeden katılabiliyor. 

BAŞKAN ÇELİKCAN: ‘TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE KATKI YAPIYORUZ!’
Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri’nin her kesime hitap ettiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapılarak birçok önemli projenin Yüreğir de gerçekleştiğini söyledi. Mesleki eğitime yapılacak katkının Türkiye’nin geleceğine katkı yapmak olduğu belirten Başkan Çelikcan “Kültür Evlerimiz sayesinde birçok sosyal destek projeleri ilçemizde uygulandı, halende uygulanmaya devam ediyor. Kültür Evleri’nde açtığımız meslek edindirme kurslarımızdan dileyen vatandaşlarımız hiçbir ücret ödemeden faydalanabiliyor. 11 adet Kültür Evimizde ve Yüreğir Kültür Merkezimizde 68 branşta 800’e yakın kursta eğitim veriyoruz. Bütün Adanalıları bu kurslarımızdan faydalanmaya çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.