Seyhan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, ihtiyaç sahiplerine gündüz gıda kolisi dağıtımı yaparken, sahur öncesinde de ihtiyaç sahibi vatandaşlara Ramazan davulcusu eşliğinde kahvaltılık kolilerini ulaştırıyor. Ramazan’ın birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının pekiştirildiği kutsal bir ay olduğunun altını çizen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Seyhan’da hiçbir vatandaşımız yalnız ve sahipsiz değil. Nasıl ki Cumhuriyetimiz kimsesizlerin kimsesi ise, Seyhan Belediyesi de Seyhan’da yaşayan yoksul, yardımı ihtiyacı olan vatandaşlarımızın kara gün dostudur. Bu zor günleri, birlik ve beraberlik içinde, dayanışma duygularıyla paylaşarak aşacağız” dedi.

HEDEF SEYHAN’DA HİÇ KİMSENİN YATAĞA AÇ GİRMEMESİ

“Komşusu aç yatan bizden değildir” anlayışıyla Seyhan’da hiç kimsenin yatağa aç girmemesi için ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli olarak sıcak yemek ve çorba ikram edip, gıda kolisi desteği veren Seyhan Belediyesi, Ramazan ayında sosyal yardım çalışmalarını artırdı.

GÜNDE 2 BİN VATANDAŞA SICAK YEMEK

Seyhan Belediyesi pandemi nedeniyle iftar sofraları kurulamadığı on bir ayın sultanı Ramazan ayında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularıyla, her gün yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibi vatandaşla sıcak aşını paylaşıyor.

GIDA KOLİSİ DAĞITIMINDA 24 SAAT MESAİ

Pandemi nedeniyle evinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşların evlerine de sıcak yemek ikramında bulunan Seyhan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, gıda kolisi dağıtımını ise gece-gündüz ayrımı yapmadan sürdürüyor.

GÜNDÜZ GIDA KOLİSİ

Ekipler, belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere içerisinde ayçiçek yağı, pilavlık pirinç, pilavlık bulgur, kırmızı mercimek, makarna, kuru fasulye, sofralık tuz, nohut, böreklik un, domates salçası, arpa şehriye, siyah zeytin, toz şeker ve siyah çay bulunan gıda kolilerini gündüz saatlerinde dağıtıyor.

SAHUR ÖNCESİ KAHVATILIK KOLİSİ

Sahur öncesinde ise siyah zeytin, toz şeker, siyah çay, tahin helva, tahin, üzüm pekmezi, çilek reçeli, kakaolu fındık kreması, kaşar peyniri ve sütten oluşan kahvaltılık kolileri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ UNUTULMADI

Sosyal Yardım İşleri ekipleri, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Pazar günü Camuzcu mahallesinde çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçilerine gıda kolisi desteğinde bulundu. Hem Seyhan Belediyesi’nin hem de Birleşmiş Milletler Mülteciler Örgütü’nün temin ettiği gıda kolileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, çocuklara da belediye kreşlerinde üretilen oyuncaklar armağan edildi.

ZOR GÜNLER SEYHAN BELEDİYESİ’NİN DESTEĞİYLE AŞILIYOR

Çalışmalara katılan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Seyhan’da hiç kimsenin yatağa aç girmemesi için çalıştıklarının altını çizen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay,  Ramazan ayının ruhuna işaret etti.  Ramazan’ın birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının pekiştirildiği kutsal bir ay olduğunun altını çizen Başkan Akay, Seyhan’da hiçbir vatandaşın yalnız ve sahipsiz olmadığının altını çizdi. Akay, “Nasıl ki Cumhuriyetimiz kimsesizlerin kimsesi ise, Seyhan Belediyesi de Seyhan’da yaşayan yoksul, yardımı ihtiyacı olan vatandaşlarımızın kara gün dostudur. Bu zor günleri, birlik ve beraberlik içinde, dayanışma duygularıyla paylaşarak aşacağız” dedi.