Adana Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi sorunu olan, şiddetli yağmurlarda su baskını oluşması problemini ortadan kaldırmak için Adana’nın bir çok noktasında kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını birbirinden ayırmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) Seyhan ilçesindeki Saydam Caddesi’nde gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarını yerinde denetleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, önceden başlayan ancak yarım kalan, tamamlamak üzere yeniden başladıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Başkan Zeydan Karalar, “Saydam Caddesi’nde yağmur suyu tahliye hattının bir bölümü yapılmış ama yarım kalmış. Buradaki altyapı son derece sıkıntılı. Karmaşık bir altyapı sistemi var bu bölgenin. Çok hareketli bir yol. Yağmur yağdığında Adana’nın bir çok yerinde sel oluştuğunu Adanalılar çok iyi bilir. Bunun nedeni yağmur suyu tahliye hattı olmamasıdır. Bu hattı tamamladığımızda Saydam Caddesi sakinleri, esnaf su baskınlarından kurtulacak. Bu çalışmayı yürüten ve bölge halkını su baskınlarından kurtarmak için yoğun şekilde çalışan ASKİ ekibine teşekkür ediyorum” dedi.