Dünyayı etkisi alan koronavirüs tehdidine karşı Çukurova’da özellikle semt pazarlarında önlemler sıklaştırıldı. Pazarlarda giriş çıkışlar ayrıldı,  belediye tarafından pazarların girişine dezenfekte noktası konuldu, maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıtıldı.
Bu önlemleri incelemek üzere Çukurova Kaymakamı Osman Sarı ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, semt pazarlarına gitti. Kaymakam Osman Sarı ve Başkan Soner Çetin, hafta boyu gittiği semt pazarlarında hem alınan önlemlerle ilgili denetimde bulundu hem de pazarcı esnafı ile vatandaşları sosyal mesafenin korunması konusunda uyardı.

PAZARLARDA ÖNLEMLER ARTIRILDI

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sıkıntılı bir süreçten geçildiğini vurgulayarak, “Salgın tehdidinin olduğu bu günlerde temastan uzak durmak gerekiyor. Bundan dolayı semt pazarlarında bir dizi önlem aldık. Öncelikle giriş çıkışlar ayrıldı. Girişte vatandaşlarımız için dezenfekte noktası oluşturduk. Ayrıca arkadaşlarımız maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıtarak maskesiz pazarda dolaşılmasının önüne geçiyor” dedi.

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARILAR

Belediye olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını ancak bu konuda pazarcı esnafı ve vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü belirten Başkan Soner Çetin, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz pazarcı esnafının aradaki mesafeyi koruması için gerekli çalışmayı yapıyor. Pazarda ürünlerin seçimi yasaklandı. Vatandaşlarımızdan da bu konuda anlayış bekliyoruz. Onlar da pazarda sosyal mesafeye dikkat etsinler. Semt pazarlarının çok yoğun olduğu saatlerde daha dikkatli olmalarını bekliyoruz. Özenli davranarak bu sıkıntıları hep birlikte aşacağız” şeklinde konuştu.
Çukurova Kaymakamı Osman Sarı ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in semt pazarı ziyaretlerine Çukurova İlçe Emniyet Müdürü Tansel Orakoğlu da eşlik etti.