Mahalle Muhtarları ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen açılışta konuşan Başkan Çelikcan ''Yeni muhtarlık binamız vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Çocuklarımızı elektronik bağımlılıktan kurtarıp kitap okumaya heveslendirmeliyiz.'' dedi.

Yüreğir'e 11.Muhtarlık binasını Serinevler Mahallesine yaptıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''Muhtarlarımız vatandaşlarımızla aramızda köprü vazifesi görmektedirler. Vatandaşlarımız bulundukları bölge ile  ilk sıkıntılarını muhtarlarımıza iletirler. Muhtarlarımız da ilgili kurumlara ileterek sorunların çözülmesini aracı olurlar. Vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın rahat etmesi için uygun olan yerlere muhtarlık binalarını yapmaya devam ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZI KİTAP OKUMAYA TEŞVİK ETMELİYİZ

Çocuklarımızın geleceğimizin teminatı olduğunu ve onları en iyi şartlarda yetiştirip geleceğe hazırlamamız gerektiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''Bu bölgede  oturan çocuklarımızın ödevlerini yapacağı ve kitap okuyacağı bir mahalle kütüphanesi açtık. Burada her türlü kitap olacak. Çocuklarımızı elektronik bağımlılıktan kurtarıp kitap okumaya teşvik etmeliyiz. Bu mahalle kütüphanesinin yanı sıra hizmete açtığımız 11 adet kültürevimizde de kütüphanelerimiz mevcut. Buralardan her yaştan insanımız faydalanmaktadır. Özellikle ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik ücretsiz ders takviye kursları ile öğrencilerimize yardımcı oluyoruz. Kurslarımıza katılan öğrencilerimiz çok güzel okullara yerleşiyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Biz biliyoruz ki her şeyin başı eğitimdir.'' dedi.

İYİ İŞLER YAPTIK

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan göreve geldiğinde belediyenin borç batağında olduğunu belirterek ''Geçmiş dönemlerden kalan 150 milyon borcu ödedik. Geldiğimizde 100 gelir varken 267 borç vardı. Şimdi ise 100 gelir var, 13 borç kaldı.  Düzgün bir planlama ve mali disiplin  ile şu anda Türkiye'de ender borçsuz belediyelerden bir tanesiyiz. Hem borç ödedik hem hizmet yaptık. 11 kültür evi, Adana'nın en büyük kültür merkezi, 4 adet kapalı semt pazarı, 23 taziye evi, 20 spor kompleksi, ilk yerinde kentsel dönüşümü başardık. 772 konut ve 43 işyeri hak sahiplerine teslim edildi. 644 sosyal konut tamamlanmak üzere. 2 adet kapalı yüzme havuzu yapıyoruz. Bilim merkezi hizmete açıldı.Bugüne kadar yaklaşık 30 bin öğrencimiz buraları ziyaret ettiler. 130 bin dönüm alan üzerine kurulan kıyıpark projemiz devam ediyor. 1000 km'den fazla yol yaptık. Bütün bunları yaparken 38 mahalleden 106 mahalleye yükseldik.

HİZMET ETMEK MUTLULUK VERİYOR

Yaptığımız hizmetlerle Yüreğir cazibe merkezi haline geldi. Düzgün planlama ve mali disiplinle bütün bu hizmetleri yaparken Yüreğir halkının parasını kimseye peşkeş çekmedik. Güzel hizmetlerin yapılmasına vesile olmamız bizleri mutlu ediyor. '' dedi.

Serinevler Mahalle Muhtarı Sait Anlar muhtarlık binasına kavuştukları için Başkan Çelikcan'a teşekkür ett,