Temmuz ayında başlayan 3 temel proje, pandemi şartlarına uygun olarak azaltılmış katılımcı sayısı veya uygun olan derslerde uzaktan eğitimle devam ediyor.

3 TEMEL PROJE UYGULANIYOR

Seyhan Belediyesi’nin, mülteci ve göçle gelen kadın bireylerin uyumu ile ilçede bulunan kadınların eğitimini önceleyerek, GIZ Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu desteği ile  uyguladığı üç projesi bulunuyor. Seyhan Belediyesi’nin, Kadın Dayanışma Merkezi aracılığıyla uyguladığı koruma faaliyetleri kapsamındaki projesini, GIZ Toplum Merkezleri ve Yerel İnisiyatifler Projesi (CLIP) teknik ve finansal desteği ile ortak yürütüyor. Federal Alman Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) ve Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları (ECHO) ortak finansmanıyla yürütülen proje kapsamında, mülteci ve göçmen halklardan, kadınlara psikolojik destek, hukuki danışmanlık, sosyal hizmetler ve danışmanlık hizmetleri sunuluyor.

MÜLTECİ VE GÖÇMEN KADINLARA SERAMİK VE RESİM KURSU

Kadın Dayanışma Merkezi ve GIZ’ in önem verdiği bir diğer konu Sosyal Uyum. Bu konuda Seyhan Belediyesi, GIZ’ in uygulama ortaklarından biri olduğu Qudra 2 Programı finansal desteği ile bir proje hayata geçiriyor. Sosyal uyum faaliyetleri kapsamında, yerelde, mülteci ve göçmen halklardan kadınlara kendilerini ifade edebilecekleri yeni kanallar sunuluyor. Avrupa Birliği, Federal Alman Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ)  ve İspanya Uluslararası Kalkınma İşbirliği Kurumu (AECID) tarafından finanse edilen proje kapsamında faydalanıcı kadınlar için seramik ve resim kursu ile sosyal alanda topluma katılımlarına katkı verecekleri faaliyetler mevcut.

KADINLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRILIYOR

Mülteci ve göçmenler ile ilçede bulunan kadınlara, ekonomik olarak da üretken olabilmeleri için meslek edindirme eğitimi veriliyor. Kadın Dayanışma Merkezi’nde gerçekleşen bu proje de yine GİZ PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı ile ortak yürütülüyor. Yerelde, mülteci ve göçmen halklardan, kadınlara,  sabun, kolonya ve hazır giyim atölyelerinde yeni beceriler edinmeleri için imkânlar sunuluyor. Proje kapsamında mülteci ve göçmenlere, dil bariyerinin ortadan kalkması için Türkçe dil eğitimi veriliyor.  Federal Alman Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ)  finansmanıyla GIZ PEP Programı iş birliğinde gerçekleşen proje kapsamında katılımcı kadınların çocuklarına gündüz bakım sınıfında “okul öncesi eğitim” formatına uygun faaliyetler yürütülüyor.

Seyhan Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi’nin GIZ Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu ile hayata geçirdiği projeler 19 Ocak’ta sona erecek