“SEYHAN'DA BİRLİKTE OKUYORUZ”

Kütüphane Müdürlüğü’nün “Kütüphane Haftası” dolayısıyla Yeşilyuva Bilgi Evi’nde düzenlediği “Birlikte Okuyoruz” adlı kitap okuma etkinliğine gençler yoğun ilgi gösterdi.  Kitapsever gençlerle birlikte kitap okuyan Başkan Akay, etkinliğin sonunda katılımcılara kitap okumanın önemini anlattı.

“KİTAP OKUYARAK YEPYENİ DÜNYALAR KEŞFEDEBİLİRSİNİZ”

Bilim ve teknolojinin baş döndüren bir hızla geliştiğine dikkati çeken Başkan Akif Kemal Akay, dünyanın bilim çağını yaşadığını vurguladı. Günümüzde en değerli şeyin “bilgi” olduğunun altını çizen Başkan Akay, “Bugün bilgiye sahipseniz o bilgiye ait her şeyi yapmanız mümkün. Bilgiyi öğreneceğimiz yerler ise kitaplar. Kitap düşünmenizi sağlar. Kitapta okuduğunuz her cümlede düşünme fırsatı bulabilir, kitaplarla yepyeni dünyalar keşfedebilirsiniz. Kitaplar en iyi dostunuzdur. Lütfen yaşamınız boyunca kitap okuyun” dedi.

ÜÇ BİLGİ EVİ MÜJDESİ

Pandemi dönemine kadar sadece cenaze olduğunda kullanılan Yeşilyurt, Yeşilyuva ve Fatih mahallesi taziye evlerinin bir bölümünün Bilgi Evi’ne dönüştürüldüğünü belirten Başkan Akay, üç yeni bilgi evinin de müjdesini verdi. Bilgi Evlerinin uzaktan eğitim için teknolojik olanaklardan yoksun gençler için önemli bir işleve sahip olduğunu aktaran Akay, “Bilgi Evlerimiz siz gençlerin her türlü bilgiye erişimini sağlamak için hizmet veriyor. Kısa zaman sonda üç bilgi evini daha hizmete açacağız ve daha çok gencimizin bu olanaklardan yararlanmasını sağlayacağız. Bu hizmetlerin hepsi geleceğimiz olan siz gençler için.” diye konuştu.

ŞİİR DİNLETİSİ, SEMİNER VE DENEYLER…

Akay, etkinlik sonunda kitapsever gençlere kitap armağan ederken, çocuk şiir yarışması da düzenlendi. Yeşilyurt Bilgi Evi’nde ise şiir dinletisi ve şiir üzerine söyleşi gerçekleştirildi. Etkinliklerde “Bahçede Mikroplarla Savaşmak ve Kendi Kendini Şişirebilen Balonlar” adlı deney çalışmaları ile “Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazanılır” ve “Meslek Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz” konulu seminerler de gerçekleştirildi.