Seyhan Belediyesince, Başkan Akif Kemal Akay’ın “kısıtlı günlerde halka dokunan hizmetlerin artırılması” talimatı çerçevesinde sürdürülen iş ve işlemler çeşitlendirilerek artırılıyor.

“PANDEMİ ŞARTLARINA ÖZEL HİZMET”

Seyhan Belediyesi ekiplerince pandemi şartlarına göre şekillenen hizmetler halkın takdirini kazanıyor. Ekipler, normal günlerde yoğun olan sokaklarda asfalt yenileme ve sağlıklaştırma ile parke döşeme çalışmasını,  İhtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapılmasını,  yakınlarında Covid-19 çıkan ve kendilerinde şüphe duyan bireylere “Pozitif Taksi” uygulamasını rutin olarak sürdürdü. Kurulan özel ekipleri ise ilçe genelinde apartmanların ortak kullanım alanları ile Covid-19 hastası çıkan evlerde dezenfeksiyon hizmetini aralıksız devam ettirdi.

KISITLI GÜNLERDE VERİLEN HİZMET ÇEŞİTLENDİRİLDİ

Seyhan Belediyesi ekipleri, rutin çalışmaların dışında her kısıtlama günlerinde olduğu gibi kedi-köpek ve güvercinler için besleme çalışması yaptı. Bu çalışmaya su kenarlarında yaşayan kazlar da dâhil edildi. Belediye ekipleri sokakta yaşayan evcilleştirilebilen tüm canlılara besleme çalışması yaparak, kısıtlama günlerinde aç kalmalarını önledi.

EVDE KALAN VATANDAŞA ALTERNATİF EĞLENCE

Seyhan Belediyesince kurulan ‘Seyhan Belediyesi Youtube kanalı’ ise kısıtlı günlerde evde kalan halka alternatif eğlence ve spor imkânı sundu. Sabah sporları, çocuklar için “Ah şu mikroplar” adlı tiyatro oyunu ve Marakas etkinliği, şiir ve davul şovlar Seyhan Belediyesi Youtube kanalından canlı yayınlanarak halka alternatif eğlence imkânı sağlandı.