HALK KONUŞTU, BAŞKAN AKAY DİNLEDİ

Başkan Akay, Muhtarlar başta olmak üzere Mahalle dinemiklerinin katıldığı “Mahalle Meclisleri”nin Emek ve Meydan Mahallelerindeki toplantılarına katılarak halkın taleplerini dinledi. Emek Mahallesi’nde Muhtar Salih Yardım, Meydan Mahallesinde ise Muhtar Ercan Demirdoğan başkanlığında toplanan Halk Meclislerine katılan Mahalle dinamikleri, sorun ve taleplerini aktardı. Başkan Akay Belediyeyi ilgilendiren konularda çalışmaların yapılması için idareye talimat verdi.

MAHALLE MECLİSLERİ KENT KONSEYİ YAPISINA ENTEGRE EDİLECEK

Belirli periyodlarda gerçekleştirilecek Mahalle Meclislerini, Kent Konseyi yapısına entegre edeceklerini kaydeden Başkan Akay “Seçimden önce Belediyeyi Mahalle meclisleriyle birlikte yöneteceğimizi söylemiştim.Bunun ilk adımını atmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Mahalle Meclisleri ile kişisel değil, toplumsal istekler önceliğimiz olacak” dedi.

MAHALLE MECLİS KARARLARI İDARECE YERİNE GETİRİLECEK

Şeffaflığı çoğulcu ve katılımcı demokrasi ilkelerini esas alan bir yönetim anlayışı izleyeceklerini aktaran Seyhan Belediye başkanı Akif Kemal Akay, Halk meclislerinde alınan kararların hizmet üretmede kendilerine yön vereceğini kaydetti. Başkan Akay şöyle devam etti;

“Farklı etnik, kültürel, dini, ekonomik, cinsiyet kökenli insanların bir arada mutlu ve onurlu bir şekilde yaşamasını sağlayabilmek temel önceliğimiz olacak. Bunun için laiklik, demokrasi, insan hakları, özgürlük, eşitlik gibi kavramlar temelinde birlikte yaşamayı hedeflemek belediyecilik anlayışımızın ana noktasıdır.  Sivil toplum örgütleri, akademik çevreler, sendikalar, iş çevreleri, mahalle temsilcileri, kadınlar, gençler, çocuklar, yaşlılar, emekliler, engellilerin de temsil edildiği demokratik bir yapılanmayı Seyhan Belediyemize uygulamanın kesin kararlılığındayız”

SEYHAN’IN 96 MAHALLESİNDE HALK MECLİSİ KURULACAK

Halk Meclisleri Seyhan’ın 96 Mahallesinde hayata geçirilerek halkın yönetime etkin şekilde katılımı hedefleniyor. Halk meclisleri,  Mahalle Muhtarlarının başkanlığında toplanacak. Toplantıda alınan kararlar tutanak altına alınarak Seyhan Belediye Başkanlığına sunulacak.