Seyhan Belediyesi ekipleri hafta sonu uygulanan kısıtlamada temizlik ve hijyen öncelikli çalışma yaptı. Ekipler, hafta içinde yoğun olan ancak kısıtlama nedeniyle boş olan sokaklarda ilk olarak temizlik çalışması yaptı. İşçiler, titiz bir çalışmayla atıkları toplayarak hijyen çalışması için sokakları hazır hale getirdiler.  Daha sonra temizlenen sokaklara gelen sıvı ve uçucu hijyen ekipleri, bölgeyi virüsten arındırdı.

GÖREVLİ KAMU VE ÖZEL ÇALIŞANLARA JEST

Seyhan Belediyesi ayrıca kısıtlamada görev yapan memur ve çalışanları da unutmadı. Belediye ekipleri, kamu ve çalışma müsaadesi olan işletmelerin çalışanlarına sabah çorbası ikramında bulundu. Seyhan Belediyesi ekipleri, ayrıca kısıtlama nedeniyle boşalan sokaklarda asfalt serme, kilitli parke döşeme veya sağlıklaştırma işlemine devam etti. Evcilleştirilebilen sokak hayvanlarının beslemesi rutin şekilde devam etti.  

EVDE KALAN HALK UNUTULMADI

Seyhan Belediyesi kısıtlama günlerinde halka alternatif eğlence ve bilgilendirici canlı yayın programlarına da devam etti. Seyhan Belediyesi Youtube kanalından canlı olarak yayınlanan hafta sonu akışı ‘Sabah Sporu’ ile başladı. Evde yapılabilecek pratik spor hareketleri,  Belediye Spor Müdürlüğünde görevli eğitmenler tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirildi.  Evinde kalmak durumunda olan ve arzu eden Seyhanlı’ya, basit spor hareketlerine eşlik ederek zamanını daha verimli kullanabilmesine imkan tanındı. 

SEYHAN BELEDİYESİ YOUTUBE KANALI, HALKA ALTERNATİF SUNUYOR

Youtube Kanalından ayrıca çocuk tiyatro oyunu, bilgilendirici programlar ‘Kedi ve Köpek bakım önerileri’ , Hikaye ve Masal anlatımı, kukla ve oyuncak yapımı ile şiir dinletisi yayını yapıldı. Youtube kanalından canlı olarak yayınlanan programlar daha sonra da kanal üzerinden izlenebiliyor. Ayrıca daha önce yayınlanmış olan yerel sanatçılar konseri, Halk oyunları gösterileri, çocuk ve büyük tiyatro oyunları Seyhan Belediyesi Youtube Kanalından izlenebiliyor.