Yeni tip Coronavirüs (COVİD-19) önlemleri göz önüne alınarak başlatılan normalleşme süreci çerçevesinde Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri,  sosyal mesafeye uygun bankları, parklara yerleştirmeye başladı.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve Adana Valiliğinin kararları dikkate alınarak hayata geçirilen uygulamayla, sosyal mesafeyi koruyacak şekilde tasarlanan banklar, bireylerin birbiriyle temasını önleyecek şekilde daha önce söküldükleri parklara yerleştiriliyor. Banklar, iki kişinin arasında bir metre mesafe olacak şekilde kullanım olanağı sunuyor.

PARKLARDA ÇİM VE ÇİÇEK BAKIMI HIZLANDI

Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, halkın parklarda kaliteli zaman geçirebilmesi için çim, çiçek ve ağaçların bakımını sürdürüyor.

Ziraat Mühendisinin denetiminde geçekleştirilen çalışmalarda, görsellik, doğaya zarar vermeme, çiçek ve ağaçların doğal büyüme sürecine uygun bakımı ve süreklilik kriterleri dikkate alınıyor.

Seyhan’da bulunan 96 Mahalledeki yaklaşık 250 parkta bakım ve çim biçme çalışmaları ile muhtelif parklarda sosyal mesafeli bank yerleştirme işlemlerinin kısa sürede tamamlanması planlanıyor