Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince ilçe genelinde gerçekleştirilen park bakım, budama ve yeni park çalışması sürüyor. Yapımına daha önce başlanan Koza Mahallesi’nde 2 Nolu Çocuk dinlenme parkı ile Sakarya Mahallesi’ndeki dinlenme parklarının yenileme, genişletme, yeşil alan düzenlemesi ve çocuk oyun gruplarını ekleme çalışması devam ediyor. Tellidere Mahallesi 72083- 72126 sokaklarının kesiştiği alanda yeni park yapımı hız kazandı.

NEFES ALINABİLEN SOSYAL ALANLAR

Gürselpaşa Mahallesinde de yeni park yapımı tamamlanma aşamasına geldi.  Yalmanlı Mahallesinde futbol sahası ve yeni park tamamlanarak faaliyete girdi. Parkta, çocuk oyun grupları ekleme çalışması son aşamaya geldi. Gülbahçesi Mahallesi’nde de yeni park yapımı tüm hızıyla sürüyor.  Seyhan Belediyesi, yaptığı çalışmalarla ilçede nefes alınabilecek sosyal alanlar oluşturmayı hedefliyor.

MEVCUT PARKLARIN BAKIMLARI YAPILIYOR

Hizmette olan parklarda ise budama, çim biçme ve zirai koruma çalışması yapılıyor. Uzman çalışanlarca yapılan iş ve işlemlerde ağaçların budanması “Gürleşme” odaklı yapılıyor. Çiçeklerin, bulunduğu alandaki toprak havalandırılarak canlanması sağlanıyor. Parklardaki çimler de biçilerek bakımları tamamlanıyor.  Park yapım, bakım ve budama çalışmaları düzenli olarak devam edecek.