Çukurova Belediyesi sokakta yaşayan can dostlarımızı kaderine terk etmiyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri belirlediği besleme noktaları dışında kalan bölgelerde de gezerek, sahipsiz köpeklerin beslemesini yapıyor, su ihtiyacını karşılıyor.
Sahipsiz hayvanların yoğun olarak görüldüğü Adnan Menderes Bulvarı ve Seyhan Baraj Gölü etrafında sahipsiz hayvanları besleyen ekipler, bu çalışmaları her gün sürdürüyor. Pandemi önemleri nedeniyle özellikle Adnan Menderes Bulvarı ve Seyhan Baraj Gölü çevresinde restoran ve kafelerin kapalı olmasından dolayı yiyecek bulmakta sıkıntı yaşayan, hatta aç kalan sokak hayvanlarının imdadına böylece Çukurova Belediyesi ekipleri yetişmiş oluyor.
Bu bölgelerin piknikçilere de kapalı olması nedeniyle sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmasını önlemeye çalışan Çukurova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bu çalışmalarını hayvan severler de takdirle karşılıyor.


PANDEMİ ONLARI DA MAĞDUR ETTİ

Çukurova Belediye Bakanı Soner Çetin, hayvan dostu bir belediye olduklarını her zaman kanıtladıklarını belirterek, “Arkadaşlarımız yaklaşık 50 noktada rutin olarak besleme yapıyor. Son günlerde Adnan Menderes Bulvarı ve Seyhan Baraj Gölü çevresinde sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta sıkıntı çektiği yönünde bilgiler ulaştı. Ekiplerimiz hemen harekete geçerek buradaki can dostlarımıza yardımcı olmaya başladı” dedi.
Bölgenin piknik alanı olduğunu ancak piknik yapmanın pandemi önlemleri kapsamında yasaklandığını, ayrıca restoran ve kafelerin de yine aynı önlemler çerçevesinde kapalı olduğunu kaydeden Başkan Soner Çetin, “Durum böyle olunca sahipsiz hayvanlar iyice sahipsiz kaldı. Biz de yaptığımız çalışmalarla bu hayvanlara sahip çıkıyor, beslemesini yapıyor ve su ihtiyacını karşılıyoruz” şeklinde konuştu.