Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile birlikte Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.  Akay'a, Seyhan Belediye Başkanlığı görevinde başarı dileyen Birlik Başkanı Nihat Sözütek, gerek nüfus bakımından, gerekse yüzölçümü bakımından Türkiye'nin bir çok ilinden büyük olan Seyhan'a hizmet etmenin meşakkatli, ancak bir o kadar da ayrıcalıklı bir görev olduğunu söyledi.

Seyhan ve Seyhanlıların Akay'dan beklentilerinin çok fazla olduğunu dile getiren Başkan Sözütek, "Seyhan kendisi gibi sorunları da büyük olan bir ilçe. Ancak deneyiminiz, sahip olduğunuz bilgi ve birikiminizle Seyhan'a güzel hizmetler yapacağınıza inancımız tamdır. Seyhan'a hizmet noktasında bizlere de bir görev düşerse Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak her zaman yanınızda olduğumuzun bilinmesini isterim" dedi. Ziyarette esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunlara da değinen Başkan Nihat Sözütek, "Toplumun bel kemiği, ekonominin can damarı ve kalkınmanın ana lokomotifi konumundaki esnaf ve sanatkarlarımız gerçekten zor günler geçiriyor. Çoğu zaman siftah yapmadan kepenk kapatan esnafımız evine ekmek götüremeyecek duruma geldi. Borç batağına saplanan esnafımız aldığı kredilerle ayakta durmaya çalışıyor. Türkiye ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bunların bilincindeyiz ve bu bilinçle hareket etmeye çalışıyoruz. Esnaf ve sanatkarlar olarak ülkemizin ve vatandaşlarımızın menfaatleri doğrultusunda üzerimize düşen fedakarlığı fazlasıyla yerine getiriyoruz. Ancak dayanacak gücümüz kalmadı. Esnaf ve sanatkarlarımızın toparlanabilmesi için acil önlemler alınması gerekiyor. Aksi halde esnaf batacak. Esnaf batması demek Türkiye ekonomisinin büyük zarar görmesi anlamına gelir. Bu durumda telafisi mümkün olmayan daha ciddi sorunların yaşanmasına neden olur" ifadelerini kullandı.

 

Başkan Sözütek ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da esnaf ve sanatkarların yaşadıkları sorunların farkında olduklarını söyledi. Saha çalışmaları sırasında bu sorunların büyük çoğunluğuna birebir tanık olduğunu belirten Başkan Akay, belediye olarak kendi sorumluluklarına olan konularla ilgili gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Nihat Sözütek'in yanı sıra, Başkanvekili Mustafa Göktaş, yönetim kurulu üyeleri Yalçın Avcı, Ahmet Akçay, Mustafa Gökay Karakuş, Yusuf Ziya Üçdağ, denetim kurulu üyeleri Oğuz Başman, Nuri Zengin ve Bülent Öğrü de hazır bulundu.