Yamaç Paraşütü Hedef Milli Takımında mücadele edecek sporcuların belirlenmesi ve yamaç paraşütü sporunun tanıtılmasını amaçlayan Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası, 5-7 Şubat tarihleri arasında Seyhan Belediyesi’nin desteğiyle Rüzgarlıtepe’de gerçekleştirildi.

Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu (FAI) tarafından da akredite edilen Türkiye'nin en prestijli yarışmalarından olan şampiyonada tüm zamanların başvuru rekoru kırıldı.

228 başvurunun yapıldığı şampiyonada 23 ilden 70 sporcu yarıştı.

Yarışmanın ilk gününde sporcuları yalnız bırakmayan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana’nın sportif faaliyetler bakımından çok özel bir kent olduğuna dikkati çekti.

Adana’nın, iklim koşulları, coğrafi özellikleri ve spor geçmişi nedeniyle yılın tamamında her türlü sporun rahatlıkla yapılabildiği çok az sayıdaki illerden biri olduğunu vurgulayan Başkan Akay, “Dünyada ve ülkemizde çok hızlı yayılan bir spor olan yamaç paraşütü de kentimizde yılın 10 ayında rahatlıkla yapılabilir. Adana’nın bir spor kenti olması hedefi doğrultusunda kentimizin tanıtımına önemli katkılar sunacağına inandığımız yamaç paraşütü sporunu da, diğer spor dalları gibi desteklemeyi kentsel bir görev olarak kabul ediyoruz. Spora ve sporcuya verdiğimiz desteğimizi bundan sonraki süreçte de sürdüreceğiz. Şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yarışmaya katılan sporculara da başarılar diliyorum” diye konuştu.