Yeniden “Yenilmez Armada” sloganıyla yapılan çalışmalarda hedef Yenilmez armada takımının başarılarını yazan Behçet Kurtiç'in "Suya yazılanlar" kitabinin adı gibi suya yazılacak başarılara imza atmak.

Başkan Zeydan Karalar’ın, sporda altyapıya verdiği önem ve Adana’nın bir spor kenti olmasına yönelik çaba ve talimatları, bir çok branşta olduğu gibi su topunda da çocukların ve gençlerin önünü açıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (ABBSK) altyapıda toplam 11 branşta geleceğin sporcularını hazırlamak için faaliyetlerini sürdürüyor.

AMAÇ ADANA VE ÜLKE SPORUNA KATKI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, sporda altyapıya önem verilmesine yönelik talimatı doğrultusunda, çeşitli branşlarda çocukları ve gençleri Adana ve ülke sporuna  kazandırmak için çaba gösteren Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, su topu branşında söz sahibi olmak üzere yoğun çalışıyor.

Efsane su topu takımının hikayesi Adana Demirspor Su topu ve milli takımı oyuncularından Behçet Kurtiç tarafından "Suya yazılanlar- Yenilmez Armada" isimli kitapta yazılmıştı. Kitap Merhun Bekir Çınar'ın özel gayretiyle basılmıştı. Kitabın çıkması sürecinde çok iyi Adana Demirsporlu olan Dr. Hulusi Kılınç ve Akademisyen Alparslan Kuşvuran ve editörümüz Murat Berhun'un ciddi katkıları olmuştu. "Suya yazılanlar - Yenilmez Armada" Kitabını Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Kütüphanesinden temin ederek okuyabilirsiniz.

150 SPORCU SEÇİLDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, yaz aylarında 300 kişi arasından seçtiği 150 su topu sporcusunu kulüp bünyesine kazandırarak lig maçlarına hazırlıyor. Haftanın 5 günü Atatürk Yüzme Havuzu’nda faaliyetlerini sürdüren su topu takımı, yeni bir “Yenilmez Armada” oluşturulmasının başlangıcı olarak görülüyor. Bir dönem Adana’nın su topu branşında Türkiye genelinde kazandığı büyük başarıların yeniden yaşanması için gerekli adımlar ABBSK tarafından atılıyor.

SU TOPU BRANŞI YENİDEN AYAĞA KALKACAK
Uzun yıllar milli takımlarda antrenörlük yapan Sami Akgöz, Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Su Topu Takımı’nı çalıştırıyor. ‘Altyapıdan 1. Lig’e oyuncu çıkartmak istiyoruz” diyen Akgöz, “Altyapı olmazsa zaten bu işi başaramazsın. O bakımdan bunun temellerini yaz aylarında geniş çaplı tarama ekibimizle birlikte yaptık. Kulüp olarak geçmişte büyük işler başarmış su topu’ branşını yeniden ayağa kaldıracağız” dedi.