Süpürme aracı bütün caddeleri süpürürken süpürge aracının girmediği ara sokaklar ise oluşturulan ekipler ile tek tek temizleniyor.  Çim biçme makineleri sokaklardaki otları da temizleniyor.
 
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan göreve geldikten sonra hizmet alanının 8 bin hektardan 80 bin hektara çıktığını, buna karşın belediye gelirlerinin aynı kaldığını söyleyerek’ Göreve geldikten sonra 8 adet çöp toplama aracı 18 adet motosiklet alarak araç parkurunu genişlettik.  Hizmet sahamızın bu kadar genişlemesine rağmen çalışanlarımızın özverili çalışması ile hizmetlerimiz sorunsuz bir şekilde devam ediyor.

Ayrıca eski ağzı açık çöp varilleri özellikle yaz aylarında çevreye mikrop saçıyorlardı, sinek üretiyorlardı ve çok kötü koku yayıyorlardı. Biz bunları kaldırarak yerine yeni yaptırdığımız 1100 adet çöp konteynırları koyuyoruz . Bu çöp konteynırları için bir de yıkama makinesi  alıyoruz. Alacağımız bu makine ile çöp konteynırları bulunduğu bölgede rahatça yıkanabilecektir. Böylelikle bulundukları bölgeyi hiçbir şekilde rahatsız etmeyecektir.
Ekiplerimiz Yüreğir’de şu anda bir temizlik kampanyası başlatmışlardır. Bizim amacımız  ‘Temiz Çevre, Temiz Toplum ve Temiz Gelecek’ tir. Tüm çalışmamız halkımızın rahat ve huzuru içindir.’ şeklinde konuştu.

Yüreğir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Muzaffer Kaya vatandaşlarla işbirliği yaparak temizlik çalışmasını yürüttüklerini ve vatandaşların da bu kampanyaya destek verdiğini belirtti.