Onlar için Kiremithane Yunus Emre Kültür Evinde Çağrı Merkezi Operatörlüğü Kursu da açan Başkan Çelikcan engelli vatandaşları her gün evlerinden aldırıp kursa getiriyor ve tekrar evlerine bıraktırıyor. Başkan Çelikcan kursiyerleri ziyaret etti ve başarılar diledi.

 

Bu projeyle engelli vatandaşların da sosyal yaşama katılmalarını istediklerini belirten Başkan Çelikcan ‘ T.C Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı tarafından desteklenen Adana Valiliği Koordinasyonunda, Belediyemiz tarafından yürütülen  ‘ SODES Engelli Bireyler Umut Evi’ projesi kapsamında 33 engelli vatandaşımız  ‘Çağrı Merkezi Operatörlüğü Kursu’na katılıyorlar. Özel olarak hazırladığımız 2 adet liftli araçla engelli vatandaşlarımızı evlerinden alınıp kursa katılmaları sağlanıyor. Kurs sonunda engelli vatandaşlarımız tekrar evlerine bırakılıyorlar. Bu sayede engelli vatandaşlarımızı eve mahkûm olmaktan kurtarıyoruz. Biz bu insanlarımıza şans verildiği takdirde; diğer insanlardan farksız olduklarını bizlere göstereceklerine inanıyorum. Araçlarımız diğer zamanlarda da  ilçemizde bulunan engellilerimizin taşınma hizmetinde olacaktır. ’şeklinde konuştu.

 

Yüreğir de sosyal ve kültürel etkinliklerin Kültür Evleri’yle birlikte çok fazlalaştığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘Yüreğir hizmete ve eğitime susamış bir ilçemiz. Kültür Evlerimiz sayesinde birçok sivil toplum örgütlerimiz vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla günlük hayatlarında kendilerine faydalı olacak bilgileri (hukuki, sağlık, temizlik ve hijyen vs. konularında) ilçemiz halkına vermekteler. Bu sayede hizmeti; eğitimi,bilgiyi vatandaşımızın ayağına getirmiş oluyoruz.’ dedi.