Adana’da 20 derneğin bir araya gelmesiyle kurulan Anadolu Türkmen Kardeşlik Kültür Derneği bileşenleri; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.

Seyhan Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Ahmet Tatlı, Konyalılar Derneği Başkanı Talip Pektaş, Tüm Adana Kırım Türkleri Başkanı Rüşen Yalçın, Gaziantep Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Kaplan, Toplumsal Yaşamın Sesi Genel Başkanı Ramazan Keleş, Gaziantepliler Derneği Kadın Kolları Başkanı-Toplumsal Yaşam’ın Sesi Derneği Eğitim Komisyonu Başkanı Zeynep Sever Baltacı, Adana Kayserililer Derneği Başkanı Mahmut Özkan, Sivas Serinyayla Derneği Başkanı Sıtkı Keskin, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı M.Ali Bakır, Yumurtalık Çevre Koruma Derneği Başkanı Volkan Tarık Çay’ın katıldığı ziyarette; dernekle ilgili bilgi verildi.

Ülke genelinde YÖRÜK TÜRKMEN GELENEĞİ’ni yaşatmayı amaçlayan ve Kurucu Başkanlığını Mekin Şahin’in yaptığı Anadolu Türkmen Kardeşlik Kültür Derneği bileşenleri adına konuşan Ahmet Tatlı; Anadolu Türkmen Kardeşlik Kültür Derneği olarak Adana’da her yıl festival yaparak Anadolu Yörük Türkmen kültürünü yaşatmayı hedeflediklerini ifade etti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de konuşmasında; Anadolu’da Yörük Türkmenleri’nin çok önemli bir geçmişe sahip olduğunu, göçebe topluluklar halinde Anadolu’ya yerleşen çok zengin bir kültüre sahip olan Yörükler’in bulundukları yerlerde bu kültürü halen yaşattıklarına dikkat çekti.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” sözüne dikkat çeken Başkan Esendemir; “Yörük Türkmen Kültürü’nün yaşatılması çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.