Siyaset

Yüreğir Kültürevleri tanıtıldı

Abone Ol




Toplantıya Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, İl Milli Eğitim Müdürü M. Ali Selamet, Polis Okulu Müdürü Nuri Ateş Adana’da bulunan bölge ve şube müdürleri katıldı.

 

Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ yaptığı konuşmada Kültür Evlerinin çok yönlü olarak hizmet ettiğini gördüğünü belirterek ‘Kültür Evleri özellikle Yüreğir’in çok ihtiyacı olan muhteşem mekânlar olmuş. Bu binalar toplumsal huzur ve refahımıza yetişmiş insan kazandıran akademiler hüviyetindedir’dedi. Adana İl Milli Eğitim Müdürü M. Ali Selamet ise çok güzel çalışmaların olduğunu bizzat yerinde gördüğünü bu hayırlı kurumların çalışmalarına her zaman destek olmaya çalışacaklarını belirtti. Adana Polis Okulu Müdürü Nuri Ateş ise olaya asayiş açısından baktıklarında Kültür Evlerinin açılmasıyla Kültür Evlerinin açıldığı bölgelerde suç oranın gerilediğini belirtti.

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Kültür Evlerinin her kesime hitap eden birer bilgi yuvası olduğunu belirterek ‘ Şu anda öncelikli hedef kitlemiz kadınlarımız ve gençlerimiz. Kadınlarımıza yönelik değişik konularda eğitim seminerleri düzenleyerek onların bilinçlenmesini sağlıyoruz. Gençlerimize yönelik ise iş garantili meslek kursları vererek onların hayata hazırlıyoruz. Çocuklarımıza yönelik ise SBS kursları, bilgisayar kursları ve internet evleri ile onların derslerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bundan önceki yıllarda düzenlediğimiz SBS kurslarına katılan öğrencilerimiz çok güzel okullara yerleştiler. Bu sene ise bu kurslarımızı ve öğrenci sayımızı artırarak devam ediyoruz.

 

Özellikle ödevlerine yardımcı olmak amacıyla açtığımız internet evlerinde öğrencilerimiz güvenli bir şekilde internete girerek hem ödevlerini yapıyorlar, diğer boş zamanlarında ise hocalarımızın kontrolünde masa tenisi, langırt ve bilgisayar oyunlarıyla boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyorlar. Okumaya yazma bilmeyenler için okuma yazma kursu, kuran kursları düzenleyerek insanlarımızın evden çıkmalarını ve birbirleriyle kaynaşmalarını sağlıyoruz.’ şeklinde konuştu.

 

Yüreğir Belediye Başkanı ve misafirler Ahmet Yesevi Kültür Evinde verilen kursları gezerek kursiyerlerle sohbet ettiler.