450 haneli köyde yaşayan binlerce mahalle sakini, içme suyunu tankerlerle çözmeye çalışırken, çamaşır, bulaşık ve kişisel bakım için gereken yaşamsal su ihtiyaçlarını ise 3 günde bir çaydan verilen su ile karşılamaya çalışıyor.

2023 Yılında Adana-Kozan’daki Mahallede “Susuz Yaz

Vatandaş Pis Havuza Aktarılan Suyu Kullanıyor

Turgutlu Mahalle Muhtarı Kemal Azgın 3 ay öncesine kadar kullanım suyu olarak çeşmelerden su aktığını ancak daha sonra kesildiğini söyledi. İçme suyunu tankerlerden kullandıklarını aktaran Muhtar Azgın “Çok sağlıklı olmasa da içme suyu ihtiyacını bir şekilde çözüyorduk. Ancak borularla taşınan kullanım suyu büyük sorun. Çeşmelerden akan kullanım suyu 3 ay önce kesildi. O günden sonra 450 haneli mahalleye ara ara su verilebildi. Ortalama 3 günde bir mahalleye kullanım suyu verilebildi. Vatandaş 3 günde bir verilen suyu kendi havuzunda pis şartlarda depolayarak kullanmaya çalışıyor. Mahallemiz Susuz” dedi.

2023 Yılında Adana-Kozan’daki Mahallede “Susuz Yaz

Ramazan Saygılı'dan "Kan Bağışı" Çağrısı Ramazan Saygılı'dan "Kan Bağışı" Çağrısı

Muhtar Kemal Azgın “Başvurularımız Sonuçsuz Kaldı”

Değişik zamanlarda sorunu ilgililere aktardığını belirten Mahalle Muhtarı Kemal Azgın “Mahalle halkımız su konusunda büyük sıkıntı yaşıyor. Biz halkımızın sorunlarını ilgililere defalarca aktardık. Büyükşehir’e ASKİ’ye bildirdik. Şu ana kadar sorun çözülmedi. Halkımızın hijyen sorunu yaşamasından daha da önemlisi sağlık açısından bölgemizde sıkıntı yaşanmasından endişe ediyoruz. Ve ilgilileri sorunu bir an önce çözmeleri için göreve devat ediyoruz” dedi.

2023 Yılında Adana-Kozan’daki Mahallede “Susuz Yaz

Mahalle sakinleri de özellikle çocukların sağlık açısından zarar görmemesi için içme ve kullanım suyu sorununun çözülmesini istiyor.