Lansmanda konuşmacı olarak seçilen isimler, konuşturulmayan veya konuşmayan isimlerle karşılaştırılınca dikkat çekti. Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ile HSOSB Başkanı Bekir Sütçü konuştu. ADASO ve ATO başkanları ise konuşmadı. Oda - Borsa olarak değerlendirildiğinde bu seçim tepki görmedi. Esnaf oda başkanı ise esnaf adına konuştu.

Vali Köşger Müjde Verdi: "Portakal Çiçeği Karnavalını 12 Aya Yaymak İstiyoruz" Vali Köşger Müjde Verdi: "Portakal Çiçeği Karnavalını 12 Aya Yaymak İstiyoruz"

Belediye Başkanları arasında ise Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ile festivalin en önemli yürütücüsü olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar konuştu. Ancak; lansmanda bulunan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ile Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ konuşmadı veya konuşturulmadı.

Cumhur ittifakı üyesi 2 Belediye Başkanının konuşmaması veya konuşturulmaması dikkat çekti. Yoksa bu planlı bir konuşma düzenimiydi?

Her ne olursa Adana Valiliğinin uhdesinde gerçekleşen bu festivalde Tüm belediye Başkanlarının en azından bir selamlama konuşması yapması pozitif bir görüntü verebilirdi.

Şimdi istenen; kente pozitif anlamda katkı sunan Adana lezzet festivalinin sorunsuz ve el birliğiyle başarı ile sonuçlanmasıdır.

Murat Berhun