Atatürk Parkı'nda yapılan açıklama depremde yaşamını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Açıklamada kurumlar adına ortak basın metnini Adana Tabip Odası Başkanı Ahmet Suntur, okudu. 

Adana'da STK'lar Depremde Ölenleri Andı, Çağrı Yaptı

'TAHAMMÜLÜMÜZ YOK'

Depremde; 11 il ve 15 milyon insanın etkilendiğini, Adana'da ise 13 binanın yıkıldığını anımsatan Suntur, "Yaşanan bu depremlerle, depreme hazırlıksız olduğumuz bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Defalarca söylediğimiz gibi doğa olayı olan depremi afete çeviren dayanıksız yapılardır" ifadelerini kullandı. 
Depremden etkilenen halkın barınma sorununun bedelsiz olarak çözülmesi gerektiğini vurgulayan Suntur, depremde sorumluluğu tüm sorumluların yargı önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi. Sağlık sisteminin acilen düzeltilmesini isteyen Suntur, deprem sonrası eğitim enkaz altında kaldığına işaret ederek, "Tek bir canlının dahi afetlerde yok olmasına tahammülümüz yok" dedi.

Adana'da STK'lar Depremde Ölenleri Andı, Çağrı Yaptı

'ACIMIZ YASIMIZ BİTMEDİ'

Son olarak ise Eğitim Sen MYK Üyesi Evrim Gülez konuştu. "Bir yıldır adeta yüreğimize saplanan onlarca kara saplı bıçakla yaşıyoruz.Aradan bir yıl geçse de ne yasımız bitti. Ne acımız ne de öfkemiz dindi" diyen Gülez, "6 Şubat depremi ile yaşadığımız yıkımın sorumlusu bırakalım olası deprem riskine karşı önlem almayı, doğal afetin göz göre göre büyük bir felakete dönüşmesine neden olacak politika ve uygulamaları hayata geçirmekten dahi geri durmayanlardır" diye konuştu.

Mehmet Akça "Birlikte Olacağız, Birlikte Yöneteceğiz" Mehmet Akça "Birlikte Olacağız, Birlikte Yöneteceğiz"

Anma yakılan mumlar ve oturma eylemi ile son buldu.