Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Adana'daki yerel yönetimlerin özellikle yerel basına uyguladığı akreditasyon, Altınkoza Film festivali tanıtım toplantısında da bir kez daha kendini gösterdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce 18-24 Eylül tarihlerinde yapılacak 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin basın toplantısı Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda basına akreditasyon uygulanması gazetemiz editörü, Sosyal Medya, SEO ve İletişim uzmanı Gazeteci Murat Berhun'un tepkisini çekti. Gazeteci Murat Berhun şu açıklamayı yaptı:

"Tanıtım toplantısına, daha önce olduğu gibi "Basına Akreditasyon" uygulanması festivali, daha başlamadan gölgeledi.  Kimin çağrıldığından bağımsız olarak Adana yerel medyasının, kentin gelişimi ve değerlenmesi için önemli olan bu kültür sanat etkinliğinin toplantısında "Ayrımcılık" yapılması en basit anlatımla, halkın haber alma özgürlüğüne darbedir.

Özellikle tanıtım toplantısının bir "toplantı" salonunda yapılmış olması, boş olan koltuklara akredite uygulanan basın mensuplarının oturmasında ne gibi bir sorun doğuracağı merak konusu oldu.

Başkan Kadir Aydar, 23 Nisan'ı Çocuklarla Beraber Geçirdi Başkan Kadir Aydar, 23 Nisan'ı Çocuklarla Beraber Geçirdi

Adanahabermerkezi.com olarak değerli okurlarımıza, özgür irademizle bilgileri aktaramamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bize yollanan ve Belediyece kendilerine göre içeriğin düzenlenmesi sonucu hazırlanan basın bültenini "Bilgi" bölümü dışında yayınlamıyacağız.

Adanahabermerkezi.com Olarak "Hodri Meydan" Diyoruz

Adana'nın en büyük gazetesi Adanahabermerkezi.com olarak kızgınlığımız; Başkan Sayın Zeydan Karalar'ın 9,5 yıllık Seyhan ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde gazetemize sadece 3 kez (Belki 4 olabilir) ilan vermiş olması değildir.

Kızgınlığımız, Adana'da en çok okunan, bilinen, güncellenen ve en büyük arşive sahip Adanahabermerkezi.com gazetesine seçime 7 ay kalmasına rağmen hala akreditasyon uygulanmasıdır. 

Devletten alınan ve halk için harcanması için verilen bütçeden basın için ayrılan bölümü hiç bir bilimsel, bilgisel, deneyimsel ölçüt gözetmeden dağıtan Adana Büyükşehir Belediyesinin ilanlarını vazveçtik toplantılara dahi gazetemizi çağırmayarak yok sayması kabul edilir değildir.

"Bedel Alıp Birilerinin Doğrularını değil, Bedel ödeyerek Halkın Doğrularını Savunmaya Devam Edeceğiz"

Gücü, özgürlüğünde olan Adanahabermerkezi.com gazetesi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da  onurlu bir duruşla, bedel alıp, birilerinin doğrularını savunmak yerine halkın doğrularını savunarak bedel ödemeye devam edecektir. 

Türkiye'de İktidar olan AK Parti, onurlu gazetecileri ve yayın kuruluşlarını cezalandırdığı iddiasıyla eleştirilirken, kendi medyasına hak etmediği ücretleri ödeyerek algı oluşturmayı başarıyoeç  Yerelde iktidar olan CHP ise  onurlu duruş göstererek gazetecilik yapanları aynı AK Parti İktidarı gibi maddi ve manevi olarak yok sayarak cezalandırıyorken sadece "canı istediğini" desteklemiştir.

Adanahabermerkezi.com olarak reklamda akreditasyona saygımız, Haberde akreditasyona isyanımız vardır.

Bu böyle devam edecektir"