Törene, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Karaisalı Kaymakamı Muhammed Huzeyfe Onur, Yönetim Kurulu Üyeleri ile aileleri ve yanlarında staj yaptıkları büro avukatları katıldı.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Gülnar'dan Samimi Çağrı! Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Gülnar'dan Samimi Çağrı!

Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda gerçekleşen törende bir konuşma yapan Av. Semih Gökayaz, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Av. GÖKAYAZ; “UYARILAR DİKKATE ALINMADI VE BU FACİA YAŞANDI”

Av. Gökayaz, Erzincan’ın İliç İlçesi’nde, siyanürle altın aranan maden sahasında toprak kayması sonucu dokuz işçinin milyonlarca metreküplük toprağın altında kaldığını hatırlatarak, "Kamuoyu ve uzmanların haklı uyarıları dinlenseydi bu facia yaşanmayacaktı. Baroların görevi hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, çevreyi ve doğamızı savunmak ve korumaktır. Bu konuda baromuz ve çevreye duyarlı insanlar çok kez uyarıda bulunmuş olmasına rağmen uyarılar dikkate alınmadı ve bu facia yaşandı. Umarız bu yaşanan çevre, doğa ve işçi katliamı son olur. Bilimin, hukukun ve ortak aklın yolu seçilir" dedi.

Avukatlık Stajını Tamamladılar, Mesleğe Başladılar...

TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan, Baro Başkanları ve TBB Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Hatay Barosu'nun hizmet binasının açılışına katıldıklarını ifade eden Av. Gökayaz, “Hatay’ın ve deprem bölgesinde yıkıma uğrayan şehirlerimizin yeniden ayağa kalkması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. TBB ve Barolarla birlikte deprem bölgesinde görev yapan meslektaşlarımızla dayanışmamızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Av. GÖKAYAZ; “AVUKAT; YURTTAŞLARIMIZIN VE HAK ARAYIŞININ SESİDİR”

Av. Semih Gökayaz, meslektaşlarının hayatında bugünün dönüm noktası olduğunu belirterek, “Avukat; yurttaşlarımızın ve hak arayışının sesidir. Avukatlık mesleği onurlu, kutsal ve mücadele ruhu gerektiren bir meslektir. Bugün ruhsat alacak meslektaşlarıma meslek heyecanlarının solmadığı güzel bir meslek yaşamı diliyorum. Ailelerin gözü arkada kalmasın. Mesleki dayanışma ruhuyla, meslektaşlarımızla birlikte el ele, kol kola çalışıyoruz.

Avukatlık ruhsatlarını alan meslektaşlarımın azimle, inatla ve sabırla görevleri en iyi şekilde ifa edeceklerine dair inancımız tamdır. Hayırlı uğurlu olsun. Aramıza hoş geldiniz.” dedi.

Av. Gökayaz’ın konuşmasının ardından ailelerin gururlu bakışları altında avukatlık cübbesi giydirilen stajyer avukatlar mesleğe adım attılar.  

Avukatlara cübbeleri büro avukatları tarafından giydirildi.

Tören, ruhsatını alan avukatların duygu ve düşüncelerini ifade etmeleriyle sona erdi.