Kültür ve Turizm Bakanı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, geçtiğimiz günlerde Adana’daydı.

Önce Yüreğir Belediyesinin iftarına katılan Bakan Çelik burada halkla iftarını açtı, dualar etti.

Ardından önceki gün seri ziyaretler gerçekleştirdi. İlçe Belediye Başkanlarına “Hayırlı olsun” diyen Bakan Çelik’in en ilgi çekici ziyareti Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Hüseyin Sözlü’ye yaptığı ziyaret oldu.

Daha önce Aytaç Durak ile yaşadığı gerginlikler ve ardından Aytaç Durak’ın görevden el çektirilmesine yol açan olaylar değerlendirildiğinde Bakan Çelik’in bu ziyareti anlamlıydı.

Adeta Bakan Çelik Büyükşehir Belediyesi ile barıştı.

Önceki günkü ziyarete dönersek

Bakan Ömer Çelik; Vali Mustafa Büyük’ün de katıldığı ziyarette, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile sıcak görüntüler verdi.

Bakan Ömer Çelik ve Başkan Hüseyin Sözlü bir süre sohbet etti. Sözlü Bakan Çelik’e hediyeler verdi.

Görüşmede Başkan Hüseyin Sözlü, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in ziyaretiyle kendilerine şeref verdiğini söyledi.

Başkan Sözlü’nün verdiği mesajlar da sıcak ve samimiydi.

“Bakanımız Belediyemizi şereflendirmişlerdir, bize güç vermişlerdir. Bu ziyaret Türk demokrasisi adına güzel bir örnek oldu. İnşallah 5 yıllık hizmet dönemimizde kendisinden çok destek bekliyoruz. Bizim de Adana’nın gelişimine ve kalkınmasına destek verme noktasında hiçbir tereddütümüz yok. Sorumluluğumuzun büyük olduğunun farkındayız. Her zaman yakın ve işbirliği içinde olmak isteriz”

BİRLİKTE ADANA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Bakan Ömer Çelik de  Sözlü’yü, seçimdeki başarısından dolayı tebrik etti. Ve şu mesajları verdi;

“Adana her zamanki gibi olgunlukla, istikrar ve güven içinde bir seçim geçirdi. Ufak tefek hadiseler hariç, vatandaşlarımızın iradesi tecelli etti. Bundan sonrasında hepimiz Adanalıyız ve Adana’ya hizmet etmeye devam edeceğiz. Adana için ortaya konulan her hayırlı işin hamisi olmaya çalışacağım. Valimizle, bütün belediye başkanlarımızla, hep birlikte Adana’nın hizmetinde olacağız. Şunu çok iyi biliyoruz ki; bugün bu makamlardaysak, bu Adanalıların sayesindedir. Hepimiz için en büyük şeref levhası Adanamıza nasıl hizmet ettiğimiz olacaktır. Bu görevin Sayın Başkana, mesai arkadaşlarına ve ailelerine hayırlar getirmesini diliyorum. Adana’ya yapacakları hayırlı hizmetlerde kendilerine ve mesai arkadaşlarına başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonra bütün belediye başkanlarımızla, kamu yöneticilerimizle birlikte, Adana için en iyisini yapma çabasında olacağız. Hayırlı, uğurlu olsun”

Bu samimi ve sıcak yakınlaşma Adana için yeni bir başlangıç olabilir mi bilinmez. Ancak Bakan Çelik’in attığı bu adımın Adana için bir mihenk taşı olacağı kesin.

*Suriyelilerin Adana’da işyeri açması Adanalı esnafı tedirgin ederken, son yaşanan tartışmanın soruna çözüm için bir uyarı olduğundan haberdar mısınız?

* Sarıçam Belediyesi’nin yeşil alan ve park atağının en çok hangi meclis üyesini memnun ettiğinden haberdar mısınız?

* Adana Valiliğinin Şehit aileleri ve Gazilere verdiği iftar yemeğinde vatandaşla samimi bir görüntü veren Vali Mustafa Büyük’e büyük ilgi olmasının nedeninden haberdar mısınız?

* Son seçimde MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı olan Ali Uğur Akbaş’ın Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kazanması için çalışmaya başladığından haberdar mısınız?

* Adana Fırıncılar Odasının, ekmekten maket bıçağı parçası çıkmasının ardından meslektaşlarına daha çok uyarı yapmaya başladığından haberdar mısınız?