Kaynak: 5ocakgazetesi.com

Ramazan Bayramı öncesi tüm yurtta olduğu gibi Adana’da da çarşı pazarda alışveriş yoğunluğu yaşanıyor.  9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin başlaması ile birlikte, Adanalılar bayram hazırlıkları için çarşı, pazar ve marketlere akın etti.  Ramazan Bayramı dolayısıyla alışveriş yapmak isteyenler alışveriş merkezleri ve caddelerde yoğunluk oluşturdu. Adana’da Ramazan Bayram’ı için hazırlık yapan vatandaşlar kıyafet, tatlı, şeker, kuruyemiş, lokum ve kolonyaya ilgi gösterdi.

Sıcaktan Bunalan Adanalı'ya "Toplu Taşıma" Müjdesi! Sıcaktan Bunalan Adanalı'ya "Toplu Taşıma" Müjdesi!

Bayram Geldi, "Çarşı-Pazar" Hareketlendi!

ADANA’DA ÇARŞI PAZARDA YOĞUNLUK

Ramazan Bayramı’nın arefe gününde, Adana’da alışveriş telaşı hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlar, bayramlık alışverişleri için kent merkezini tıklım tıklım doldurdu. Özellikle son üç gün içerisinde, çarşı, pazar ve alışveriş merkezlerinde bayram hazırlığı için yoğun bir kalabalık yaşanırken, bugün  Melekgirmez Caddesi'nde "iğne atsan düşmez" dedirtti.

Vatandaşlar, bayramlık alışverişlerini tamamlamak için çarşıya akın etti. Yeni bayramlık kıyafetler, ikramlık ürünler ve diğer ihtiyaçlar için alışveriş merkezleri, marketler, kuruyemişçiler, şekerciler ve pastaneler yoğun ilgi gördü.

Bayram Geldi, "Çarşı-Pazar" Hareketlendi!

Bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerin yanı sıra yerli halk da tatil hazırlıkları için harekete geçti. Semt pazarları, alışveriş merkezleri, giyim mağazaları ve hediyelik eşya satan dükkanlar, bayram yoğunluğuyla dolup taştı. Bazı mağazalarda ise kuyruklar oluştuğu gözlemlendi.

Çarşı esnafları, bayramdan dolayı çarşıda birkaç gündür aşırı bir yoğunluk yaşandığını ve bu yoğunluğun bayram boyunca devam edeceğini söyledi.