30 Mart’taki yerel yönetim seçimlerinin üzerinden 8 ay geçti. 8 aylık süre zarfında belediyelerdeki en iyi çalışan birimlerin basın büroları olduğunu söylersek abartmış olmayız. Belediyelerde görevli gazeteci arkadaşlar gerçekten iyi iş çıkarıyor. 
***
Özellikle Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’nda büyük çaba harcanıyor. Büyükşehir Belediyesi basın danışmanının haber zekası, olaylara bakış açısı belediyedeki kameraman ve foto muhabirleri ile teknik servis çalışanlarının marifetiyle birleşince ‘habercilik’te önemli bir başarı çıkıyor ortaya… Arkadaşlarımızın sabahın erken saatlerinde başlayan mesailerinin diğer günün sabahına kadar sürdüğüne tanık oluyoruz. Her gelişmeyi değerlendiren, olaya haber değeri katan danışmanların görevini layıkıyla yerine getirdiğini vurgulamak istiyoruz.
***
Gazeteci arkadaşlarımıza torpil geçtiğimizi sanıyorsanız yanılmıyorsunuz… Evet gazeteci refleksiyle bu yönde bir girizgah yapmış olabiliriz. Gazete, radyo ve televizyonda yayınlanan haber istatiklerine göz atıldığında haklılığımız ortaya çıkacaktır.
Basın bürolarına haklarını teslim ettikten sonra belediyelerdeki gelişmelere bir göz atalım. Büyükşehir’de ‘bir şey değişecek, her şey değişecek’ sloganıyla göreve başlayan Başkan Hüseyin Sözlü’nün 8 aylık süre zarfında dişe dokunur bir projeyi hayata geçirdiğini söylemek zor…  Belediyede bir şeyin değiştiği kesin ama her şeyin değişmesi biraz zaman alacak gibi…
***
Seyhan’da ilki gerçekleştirerek yolsuzluğu ihbar eden Başkan Zeydan Karalar, çöp konteynerlerinin yeraltına alınması projesine hızla devam ediyor. Bunun dışında rutin belediyecilik faaliyetlerini sürdüren Zeydan Karalar, Türkiye’nin 53 kentinden daha büyük Seyhan’da işi kolay değil. Seyhan’da 10 yıl başkanlık yapmak isteyen Karalar’ın hızlı, emin ama en önemlisi sakin olması gerekiyor.
***
Çukurova Belediyesi ise 7 ayda 7 çocuk ve dinlenme parkı ile dikkat çekiyor. Daha çok kültürel ve sanatsal  etkinliklere kafa yoran Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in ‘En önemli projem’ dediği Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi’ni anlatırken duyduğu hazzın yanı sıra kentin en kuzeyinde imara açılmayı bekleyen çoğunluğu tarla vasfındaki arazilere bağladığı umut da birinci önceliğini koruyor. Soner Başkan’ın henüz yolun başındayken Büyükşehir’de yaptığı konuşma da hafızalarda taze taze duruyor. Altyapı yetersizliğinin ve dere yataklarındaki yapılaşmanın önüne geçemedikleri takdirde durumun -hem belediye başkanları için hem de vatandaş için- vahim olduğunu kabullenen Soner Çetin’in Ocak ayındaki meclis toplantılarında bu konuyu gündeme getirmesi bekleniyor.
***
Seçimin en rahat galiplerinden biri olarak görülen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın “Büyükşehir’i alacağız” söylemi ise Büyükşehir’e başkan olma isteğinden kaynaklanıyor. 30 Mart seçimlerinde Abdullah Torun’la birlikte Büyükşehir adaylığı mücadelesi veren Çelikcan’ın Yüreğirliler’le her fırsatta bir araya gelmesi Büyükşehir’e yatırım olarak değerlendiriliyor.
***
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın Sarıçam’ın kontrollü büyümesine, sosyal ve ekonomik gelişim sağlamasına dönük projelerini şimdilik bilmiyoruz. Eski dost ve arkadaşlarıyla doğayı keşfeden Uludağ’ın elini çabuk tutması kaçınılmaz görünüyor.
Bizim gözlemimiz bu yönde… 
İlgili ve yetkilileri uyarıyor,  değerlendirmeyi okurlarımıza bırakıyoruz…