Çağrılı konuşmacılar yanında jüri seçimli bilimsel ve sanatsal çalışmaları da kapsayan ve 4 gün süren sempozyum sanat tarihi, sanat eğitimi, sanat sosyolojisi, müzecilik, sanat felsefesi, sanat psikolojisi gibi konuların yanı sıra workshoplar ve sergilerle desteklendi.

ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumun ilk üç gününde panel, bildiri sunumlar ve workshop çalışmaları yapıldı.

Yurtdışından çok sayıda sanat eğitimcileri, sanatçılar ve sanatla işbirliği içinde çalışan farklı disiplinlerden araştırmacıların katıldığı sempozyumda‘Sanat Temelli Bilimsel Araştırmalar’, ‘Sanatı Anlamaya ve Yorumlamaya Yönelik Yaklaşımlara ve Yöntemlere İlişkin Çalışmalar’, ‘Görsel Sanatların Farklı Alanlarındaki Yeni Uygulama Tekniklerine Dayalı Araştırmalar’, ‘Sanat ve Beşeri Bilimler Kapsamındaki Araştırmalar’, ‘Sanat Eğitimi Araştırmaları’, ‘Sanatın Farklı Dallarında Üretim Yapan Sanatçılara İlişkin Biyografik Çalışmalar’ ve ‘Sanat Tarihi Araştırmaları’ konuları ele alındı.

Prof. Olcay Tekin Kırışoğlu Sempozyumun Onur Konuğuydu

‘ÇÜ 1. Uluslararası Sanat Araştırmaları Sempozyumu’nun onur konuğu ise akademik yaşamı boyunca çalışmalarını ve araştırmalarını Sanat eğitimi alanında yoğunlaştıran, Ulusal ve Uluslararası düzeyde Sanat Eğitimi’nin gelişimine büyük katkıları olan Prof. Olcay Tekin Kırışoğlu’ydu.

Sempozyum, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu tarafından katılımcılara teşekkür belgesi ve plaket takdimi, ardından da katılımcıların Gaziantep gezisi ile sona erdi.