Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi, Çukurova Üniversitesi UZAYMER ve Türk Astronomi Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Temel Astronomi Bilgileri” seminerleri ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminerlerde UZAYMER Müdürü Prof. Dr. Aysun Akyüz, Prof. Dr. Ethem Derman, Prof. Dr. Osman Demircan ve Prof. Dr. Zeynel Tunca tarafından astronomi ve uzay bilimi alanında birbirinden farklı konularda eğitimler verildi.
Akademisyenler Öğretmenlere, Öğretmenler de Öğrencilere Uzay Bilimini Anlatacak.
Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Sorumlu Şube Müdürü Hacı Mustafa Erdoğan, ortaokullarda fen bilgisi, liselerde astronomi ve uzay bilimleri dersinin fizik ve matematik öğretmenleri tarafından verildiğini hatırlatarak protokol kapsamında akademisyenler tarafından verilecek derslerin öğretmenlere büyük katkı sağlayacağını söyledi. Erdoğan, bu kapsamda Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi olarak Çukurova Üniversitesi ve Türk Astronomi Derneği işbirliğiyle öğretmenlere yönelik “Temel Astronomi Bilgileri” seminerlerini düzenleyerek öğretmenlerin uzay bilimlerini öğrencilere daha detaylı aktarma fırsatını yakaladıklarını ifade etti.
Prof. Dr. Akyüz, Gökadalar, Kara Delikler ve Yıldızların Evrimini anlattı.
Çukurova Üniversitesi UZAYMER Müdürü Prof. Dr. Aysun Akyüz, yıldızların nasıl doğduğunu, büyüdüğünü, evrimleştiğini ve nasıl öldüğünü görsel bir sunumla anlatarak öğretmenleri bilgilendirdi. Prof. Dr. Akyüz, yapılan çalışmayla öğrencilere Uzay Biliminin temel bilgilerini öğretmenler aracılığıyla daha akademik bir şekilde anlatılmasının sağlandığını söyledi. Prof. Dr. Akyüz kendi alanında öğretmenlere sunum yaparak Uzay Bilimini anlattı.
Hem Teorik Bilgi Aldılar Hem de Gözlem Yaptılar.
Seminer, Prof. Dr. Zeynel Tunca’nın “Mevsimler, Takvim ve Tutulmalar”, Prof. Dr. Osman Demircan’ın “Güneş Sistemi:Yeni Keşifler Yeni Hedefler, Gökadalar”, Prof. Dr. Ethem Derman’ın “Yediden Yetmiş Yediye Gök Bilimi” konulu sunumlarının yapılması ile devam etti.
Teorik eğitimlerin ardından öğretmenler ve aileleri UZAYMER’deki gözlem teleskopları ile izleme yapma şansıda yakaladı. Öğretmenler ve aileler Jupiter Takım Yıldızlarını gözlem teleskopları ile izleyerek uluslararası uzay istasyonu geçişini çıplak gözle de görme fırsatı buldu. Seminer anı fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.