Tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da puan sistemi nedeniyle müdürlükleri alınan eğitimciler eylem yaptı.

Hükümet müdürlerin görevden alınmasını “düşük puana” bağlarken eğitimciler puan sistemindeki adaletsizliği vurgulayarak bilinçli bir kıyım yapıldığını savunuyorlar.

Geçtiğimiz gün eylem yapan eğitimciler adına konuşan Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse, süreci uzatılacak okul müdürlerinin,  ilçe milli eğitim müdürlüğü, ilçe şube müdürleri, öğretmenler okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcıları tarafından değerlendirilerek puan verildiğini öne sürdü.

 Köse, 40 puanı öğrenci, öğretmen okul aile birliği tarafından geri kalan 60 puanın isi ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından verildiğini belirterek puanların verilmesinde taraflı davranıldığını Türk Eğitim-Sen'e üye okul müdürlerine az puan verildiğini ileri sürdü. Köse, Adana Valisi Mutafa Büyük'e çağrıda bulunarak puanlamayı iptal etmesini istedi.

Köse’nin yaptığı açıklamalar tabiî ki kendini bağlar.

Ancak bu kadar büyük bir eğitimci ordusunun görevden el çektirilmesi de sıradan bir olay değil. Bir başka iddiaya göre puanları az gösterilerek görevden alınan müdürlerin yerine hükümete yakın eğitim sendikası olan Eğitim Bir-Sen üyesi eğitimciler okullara müdür olarak atanacak.

Bu iddia ne kadar doğru önümüzdeki günlerde göreceğiz. Amma ve lakin Eğitimde bu kadar büyük bir değişikliğin yapılması sadece okul müdürlerini ilgilendiren bir durum değil.

Herkesi ilgilendiren bir durum.

Eğitimin baştan sona değiştirileceği izlenimini veren bu uygulama umarım sorunsuz bir şekilde tatlıya bağlanır.

Yoksa kaybeden okul müdürleri değil, Türkiye olur.

*Halkın içine girerek vatandaşın sorunlarını dinleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın verdiği sözleri de hemen yerine getirdiğinden haberdar mısınız?

*Düşük puan nedeniyle görevden el çektirilen müdürlerin hemen hemen hepsinin Eğitim Bir Sen sendikası dışındaki sendikalara bağlı eğitimcilerden oluştuğundan haberdar mısınız?

*Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in sokak hayvanlarına olan yakın ilgisinin en çok kimleri sevindirdiğinden haberdar mısınız?

*Çukurova Üniversitesinde kayıt heyecanının başlamasıyla kentte belli bir canlılık geldiğinden haberdar mısınız?