Geçtiğimiz Pazar günü yapılan CHP Seyhan meclis üyeliği ön seçiminde mükerer oy kullanıldığını gözlemlediği iddia edilen meclis üyesi aday adayları itirazda bulunmuş ve sert tartışmalar yaşanmıştı. 

Meclis üyesi A. Adaylarının özellikle ilçe yönetiminde yer alan bazı kişilerin, yakınlarının meclis üyesi aday adayı olmasına itiraz etmiş ardından mükerer oy kullandırıldığının da tespit yapıldığı iddia edilerek karışıklık yaşanmıştı.

Meclis üyeleri aday adaylarının daha sonra ilçe binasına giderek tepki koyması ve itirazlarının ardından,  CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut olayla ilgili ilgileneceğini söylemesi ortalığı yatıştırmıştı.

Sadullah Kısacık "Yeraltı ve Yerüstü Kaynakları Halkımızındır!" Sadullah Kısacık "Yeraltı ve Yerüstü Kaynakları Halkımızındır!"

Gelinen aşamada Genel Merkez Parti Meclisinde konuyu gündeme alacağı soruna çözüm arayacağı belirtiliyor. Meclis üyesi Aday Adayları ön seçimde haksızlık yapıldığı, ilçe yönetiminde yer alanların birinci derece yakınlarının meclis üyesi aday adayı olarak ön seçime girmesinin yanlışlığına değiniyor. CHP'de Seyhan Belediyesi meclis üyeliği için yapılan ön seçimde bazı isimlerin mükerrer oy kullandırılan kişilere, "Anahtar Liste" verdiği de öne sürülüyor. 

Konuyla ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın da rahatsızlık duyduğu belirtiliyor.