CHP Adana Örgütü Genel Seçimlere Hazırlanıyor CHP Adana Örgütü Genel Seçimlere Hazırlanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, çeşitli kamu kurumlarında ve belediyelerde çalışan bir milyondan fazla taşeron işçiye söz verilmesine rağmen kadro verilmemesine tepki gösterdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda taşerona kadro verilmesi için haykıran Dr. Şevkin, “Söz verilmesine rağmen kamuda taşeron olarak çalışan işçilere kadro verilmedi” dedi.

“SÖZÜNÜZÜ TUTUN”

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD), Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ), Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Karayolları, belediyeler ve kamu hastanelerinde 1 milyondan fazla taşeron işçi olduğunu hatırlatan Dr. Şevkin, kadro istediği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“İş güvencesini yok eden, ücretleri baskı altına alan, sendikal hareketleri zayıflatan, kurumsallığı ve endüstri ilişkileri gerileten taşeron uygulamasına artık son verilmelidir. Birden fazla iş kolunda faaliyet yürüten taşeron firmaların kısa süreli faaliyet sonrası ortadan kaybolduğu da göz önüne alınmalıdır. Aynı işi yapan işçiler arasında farklı statüler olmamalı, asgari ücretle ve daha çok ağır işte çalışan taşeron işçilere söz verildiği gibi kadro verilmelidir.”