Her yıl belirledikleri bir ilde buluşan Endüstri 77, bu yıl Bursa’da buluştu. Bugüne kadar bu buluşmalara katılıp, kaybettikleri; Belma Özcan, Osman Yarar, Mehmet Çirkin, Atilla Çüçen, Samet Demiralp, Mecit İşken, İmalettin Durmaz, Eşref Timuçin, Reşid Asfuroğlu (6 Şubat depreminde Antakya'da vefat etti) arkadaşlarını saygıyla andılar.

"Deprem Sonrası Geleceği Kerpiçle İnşa Etmek" Konulu Sempozyum Yapıldı "Deprem Sonrası Geleceği Kerpiçle İnşa Etmek" Konulu Sempozyum Yapıldı

Katılımcılar Bursa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezdiler. Endüstri 77 Bursa buluşması Ömer ve Nilgün Kurtcan ile Aygün Doğan tarafından organize edildi. Endüstri Mühendisliği bölümünde 1977 yılında öğrenci olan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sınıf arkadaşlığının örnek bir dostluğa dönüştüğünü ve 45 yıl öncesi öğrencileri olarak iki günlük sürede geçmişin güzel anılarını yeniden yaşadıklarını söyledi. Gürer, “Adana Mühendislik Yüksek Okulu Baraj yanında Çamlık’taydı. Sonradan Çukurova Üniversitesi’nin bulunduğu bölge içine alındı. Zor ama güzel yıllardı. O yılların Adana’sı da her öğrenci için ayrı özel ve güzel anıları biriktireceği konumdaydı. Bugün yeni Adana gibi çok katlı yapılar yerine, daha yatay mimarinin hâkim olduğu bir kentti. Adana’nın her öğrenci üzerinde ayrı bir etkisi vardı. Adanalı olanlar kadar, Adana’ya sonradan gelip de kendini Adanalı olarak hissedenlerin sayısı, belki de en çok olan ildir. Adana anlatılmaz, yaşanır güzellikte ve dostlukları da daim olan kentlerimizdendir. Adana’da başlayan sınıf arkadaşlığımızı, (Çoğumuz farklı şehirlerde yaşıyoruz. Yurt dışında yaşayan arkadaşlarımız da var) farklı illerde buluşarak sürdürüp, yılın belli zamanında (Ekim ayı) Adana’da buluşarak devam ettiriyoruz. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımızı anıp onları da anılarda yaşatıyoruz” dedi.

ÇÜ Endüstri 77. Buluşması Bursa'da Gerçekleştirildi

Bu yıl buluşmanın organizasyonunu sağlayan Ömer ve Nilgün Kurtcan ile Aygün Doğan, “Bursa’da tarihe ve doğaya kısa bir yolculuk oluşturarak gezerek hem sohbet edip hem de Bursa’yı arkadaşlarımıza tanıtmaya çalıştık. Gelecek yılda farklı bir ilde bu dostluk yolculuğumuzu devam ettireceğiz” dediler. Endüstri 77 Bursa Buluşmasına; Aygün Doğan, Ömer Kurtcan, Ömer Fethi Gürer, Kenan Pamukçu, Naci Tanrısever, Nizamettin Uçak, Seran Tanacı, Sıtkı Biçer, Ali Biricik, Fahri Fuzuli Özcan, Akın Demirparmak, Yusuf Yüksel Şentuğ, Adnan Uçar, Bali Sandal, Şeker Yılmaz, İbrahim Er, Tanel Kökdemir, Tahsin Yendim, Ayhan Aşan, Önder Kaya, Sezai Yeni ve aileleri ile 46 kişi buluşmada yer alırken, farklı nedenlerle katılamayanlar da gelecek yıl buluşmasında katılacakları mesajını ilettiler.