Yapımı da açılışı da yılan hijkayesine dönen Mersin Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı 19 Mayıs 2024 tarihinde açılacağı öğrenildi. Uzun süredir tartışılan havalimanının tüm bölgeye hizmet vermesi bekleniyor. 

MERSİN HAVALİMANI AÇILIYOR, ADANA HAVALİMANI...

Mersin Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanın açılmasıyla birlikte Adana Şakirpaşa Havalimanından uçuşlar kademeli olarak sonlandırılacak. Adana Şakirpaşa Havalimanının kargo taşımacılığı ile eğitim uçuşları için kullanılması planlanıyor. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "HAVALİMANI KAPATILMAYACAK" DEMİŞTİ AMA...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Adana Şakirpaşa Havalimanının kapatılmayacağını duyurmuştu. Mersin Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanının kademeli olarak yolcu taşımacılığına açılacağı, tamamlanan tüm peronların açılmasıyla Adana Şakirpaşa Havalimanının yolcu trafiğine tamamen kapatılması planlanıyor. Mersin'de büyük coşkuya neden olan Mersin Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanının açılış haberi, Adanalılar için büyük bir sıkıntıya neden olacak haber olarak nitelendiriliyor. Artık uçak ile seyehat etmek isteyen Adanalılar, önce Mersin'e gidecek daha sonra Uçak ile varış noktalarına hareket edecekler.

Yazar Uluğtürkkan “Atatürk En Çok Adana’yı Sevdi” Yazar Uluğtürkkan “Atatürk En Çok Adana’yı Sevdi”

HAVALİMANI KONUSU VE AK PARTİ, CHP, MHP, İYİ PARTİ VE DEM PARTİLİ VEKİLLERİN SUSKUNLUĞU

Nüfusu yüzbinlerle ölçülen Ordu ve Giresun'da bile OR-Gİ havalimanı varken, yılda 6 milyon yolcunun kullandığı Adana Şakirpaşa Havalimanının süreç içinde tamamen yolcu trafiğine kapatılacak olması ise Adanalı tüm siyasilerin sorumluluğu sonucu olduğunu hatırlatırız.