Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunun 49.yıldönümü etkinliklerle kutlandı.

İlk olarak Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, TSYD Adana Şube Başkanı A.Engin Kanber ile ÇGC Başkanvekili Sefa Saygıdeğer, Başkan Yardımcısı Hüseyin Arat, Mali Sekreter Yardımcısı Mustafa Özke, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Akköse, Mutlu Mete, Çetin Ulucan, Kadir Adıyaman, ÇGC önceki dönem başkanlarından Tamer Ünal, Hürriyet Gazetesi Bölge Temsilcisi Erdal Fernergiz, ÇGC kurucu üyelerinden A.Vahap Ünkat, Bilal Tipi, Semir Yalçın ile Gazeteciler katıldı.

ÇGC 49 yaşında

Atatürk Anıtı’nda Türkiyle Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Cafer Esendemir “ÇGC Türk Basının Kutup Yıldızıdır” Cafer Esendemir “ÇGC Türk Basının Kutup Yıldızıdır”

Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar ve Seyhan Belediye Başkanı Tekin; Ülkemizin önemli basın kuruluşları arasında yer alan, kamu yarına dernek statüsünde bulunan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş yıldönümünü kutladılar.

Törene katılanlar daha sonra Basın Anıtı’na geçtiler. Burada da 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, Başkan Esendemir, Yönetim Kurulu üyeleri ve kurucu üyeler anıta çelenk koyup, basın özgürlüğü meşalesini yaktılar.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir burada yaptığı konuşmada, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin Türk basının kutup yıldızı olduğuna dikkat çekerek, merhum kurucu Başkan Çoban Yurtçu ve bugün aramızda olmayan kurucu üyeleri rahmet ve minnetle andıklarını dile getirdi.

Yerel basının içinde bulunduğu sorunlara değinen Esendemir; atanmış ve seçilmiş yönetimlerin yerel basını destekleyecek çalışmalar yapmasını istedi.

Başkan Esendemir yarım asırdır faaliyetlerini sürdüren Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin faaliyetleri hakkında bilgi vererek; “Cemiyetimizin bu günlere gelmesinde emeği geçen önceki dönemler değerli başkanlarımız başta olmak üzere tüm meslektaşlarımıza saygılar sunuyorum” dedi.