İYİ Parti tarafından, Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş'in Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak göstermesi milliyetçi oyların daha da önem kazanmasına neden oldu. Cumhur ittifakında Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığının AK Partiye bırakılmış olması da, ülkücü camianın Ayyüce Türkeş etrafında İYİ Parti de buluşabileceği endişesini gündeme taşıdı.

CUMHUR İTTİFAKINDA AK PARTİ VE MHP OYLARINI TOPLAYABİLECEK ADAY ARAYIŞI

Önceki dönemde MHP'den Cumhur ittifakı adayı olan Hüseyin Sözlü'nün AK Parti oylarını yeterince taşıyamaması seçimin kazanılamamasında etken olmuştu. Cumhur ittifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Adana'yı kazanabilmek adına çok titiz bir çalışma yürütüyor. Bu çerçevede hem AK Partililerin gönül rahatlığıyla oy verebileceği hem de ülkücü kesimin firesiz oy verebileceği isim arayışlarında son noktaya gelindi. Bu özellikler nedeniyle ön plana çıkan isim Abdullah Çalışkan oldu.

ABDULLAH ÇALIŞKAN, AK PARTİDEN VEKİL, MHP'DEN SEYHAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMUŞTU

Kurucusu olduğu AK Partiden Milletvekilliği yapan Abdullah Çalışkan, Milletvekilliğinin ardından geçen süreç sonunda MHP tarafından Seyhan Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmişti. AK Partililerce sevilen ve saygı duyulan Abdullah Çalışkan partisi onu yeniden aday göstermediği süreçte evinde inzivaya çekilmişti.

"EN DOĞRU ADAY ABDULLAH ÇALIŞKAN" MI?

İYİ Partinin, ülkücü camianın efsane ismi Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçime girecek olması nedeniyle bu oyların Cumhur ittifakına kazandırılması önem kazandı. Bu konuda en doğru adayın Abdullah Çalışkan olduğu dillendiriliyor.

ABDULLAH ÇALIŞKAN İSMİ AÇIKLANACAK MI?

Seçimin kazanılması için AK Parti ve MHP'nin oylarının blok olarak alınabilmesi ve CHP, İYİ Parti ile Cumhur İttifakı ortaklarının oyunu alabilecek isim olarak gösterilen Abdullah Çalışkan'ın hafta sonuna kadar açıklanması bekleniyor.