29 Mayıs'ta Adana'da miting yapmayı planlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Adana Seyhan İlçe Seçim Kurulu’nun izin vermediği iddia edildi. 

Adana Valiliği Seyhan İlçe Seçim Kurulu'na resmi bir yazı göndererek Vatan Partisi mitinginin iptalini ve miting alanının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tahsis edilmesini istedi. Yazıyı inceleyen  Seyhan 1. İlçe Seçim Kurulu, Vatan Partisi'nin miting için önceden başvurduğunu, İlçe Seçim kurullarının miting iptal etme yetkisi olmadığını bildirdi. Ardından konu İl Seçim Kurulu’na gitti. İl Seçim Kurulu, İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı kararı bozdu. 
***
Hal böyle ama tartışmalar, itirazlar ve bildirimler bu süre zarfında hiçbir şeyi değiştirmedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Mayıs’ta Adana’ya gelecek. Aynı gün Vatan Partisi de aynı yerde (Uğur Mumcu Meydanı) miting yapacak. Olur mu böyle şey demeyin… Vatan Partisi’nin Cumhurbaşkanlığı’ndan önce yaptığı başvuru kabul görmüştü. Vatan’ın isteği kabul gördü görmesine ama sonra yaşananlar vahim.
29 Mayıs’ta Vatan Partisi mi, Erdoğan mı miting yapacak?
Bu sorunun cevabı tam bir muamma!
Adana Valiliği, Cumhurbaşkanı’nın 29 Mayıs 2015 Cuma günü Uğur Mumcu Meydanı’nda miting düzenleyeceğini ve gazetecilerin akreditasyonlarını yaptırmalarını istedi. Görünen o ki; Valilik meydanın Cumhurbaşkanı’na tahsisinde kararlı. Vatan Partisi cephesinde de değişen bir şey yok. Şehrin her yanında bez afişler asılı… 29 Mayıs’taki mitinge çağrı var. Tabi Cumhurbaşkanı için değil, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek için çağrı yapılıyor. Partinin Adana İl Başkanı Nevzat Batmaz, İlçe seçim kurulunun kararını bozan İl Seçim Kurulu’na tepkili. Batmaz, “Biz 29 Mayıs’ta miting yapacağız. Meydan bizim” diyor.
***
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Cumhurbaşkanı’nın Adana’ya seçimden sonra gelmesine yönelik isteğini hatırlarsınız. Sonrasında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AKP İl Başkanı Fikret Yeni ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın tepkilerini de takip etmişsinizdir.
29 Mayıs’ta aynı yerde iki ayrı miting düzenlenebilir mi bilemiyoruz.
Hüseyin Sözlü’nün kafası bozulur Uğur Mumcu Meydanı’nda birkaç gün içinde altyapı çalışması başlatırsa ne ala!
Aksi halde 29 Mayıs Cuma günü Adana’da tam bir curcuna yaşanır.