Türkiye’nin 25. Dönem milletvekilleri, kayıt ve yemin töreni heyecanının ardından yeni bir heyecana kapılacak. Koalisyonu oluşturması için AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na görev verilecek. Bu hafta Salı günkü yemin töreninin hemen ertesi günü koalisyon görüşmeleri başlayacak.

***
Resmi görüşmeler başlamadan sizin de kulağınıza çalındığı üzere AKP-MHP koalisyonu ağırlık basıyor. HDP’yi 
‘terör örgütünün bağlantısı’olarak niteleyen, bu nitelemenin yanı sıra Türkiye’nin her yerinde gerçekleştirdiği mitinglerde AKP’nin genel başkanına, yine partinin eski genel başkanı, başbakan ve şimdiki Cumhurbaşkanına ağır cümlelerle yüklenen Devlet Bahçeli, AKP ile koalisyona hazır görünüyor.
7 Haziran akşamı AKP ile yan yana gelmeyeceklerinin altını çizen, 
‘gerekirse erken seçime gideriz’ mesajı veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tavırlarındaki değişkenliğin nedenlerinin kamuoyuna açıklanması gerekiyor…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘
gel başbakan ol, AKP koalisyon dışında kalsın’ teklifine HDP gerekçesiyle kapıları kapatan Devlet Bahçeli’nin olası AKP koalisyonunda işi hiç de kolay olmayacak.
***
Bahçeli, tabanına verdiği sözlerin hangilerini Davutoğlu’nun masasına sunacak? Hangileri kabul görecek? Nasıl bir yol izlenecek? Daha düne kadar söylediklerinin açıklamasını nasıl yapacak? Tüm bu sorulara ek olarak dört eski bakanla ilgili görüş ve istekleri değişecek mi? Sorular, sorular, sorular…
Bir de Cumhurbaşkanı’nın 
‘saray’dan indirilme konusu var tabi…
Gazetelere yansıyan haberlere göre Bahçeli, bu konuda ısrarcı olmayacak ancak Cumhurbaşkanı’nın 
‘siyaset yapmadan’ asli görevine devam etmesini isteyecek.
Seçim sürecinde birbirlerine ağır sözler sarfeden, hakaretlere varan cümlelerle  seçmene birbirlerini kötüleyen AKP ve MHP’nin birlikte yürüyecekleri yolun sonu gerçekten merak edilecek…
İki partinin kuracağı koalisyon hükümeti uzlaşsa bile muhalefette kalacak CHP ve HDP gerçeğiyle yüzleşecek. Otoriteler bu koalisyonun kurulması halinde ömrünün en fazla 2 yıl olacağını düşünüyor. Şayet hükümet kurulur ve 2 yıl sürerse, bu süre sonunda hem AKP’nin hem de MHP’nin işi güçleşecek. Yine olası erken seçimde CHP ve HDP, daha güçlü argümanlarla seçmenin karşısına çıkacak. 
Belki de dananın kuyruğu o zaman kopacak!