Demokratik Sol Parti (DSP)  Yüreğir İlçe Başkanı Ayhan Ağdaş, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını bir halkın yeryüzünden silinmesine yönelik vahşet olarak nitelendirerek, Filistin halkının tümden sürüp çıkarma ve yok etme stratejisi hayata geçirilmeye çalışıldığını belirtti.  Partisi’nin İlçe Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde yapılan  katılım töreni sonrasında açıklamalarda  bulunan Başkan Ayhan Ağdaş, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) adım adım uygulandığına dikkat çekerek Türkiye'nin bu emperyalist plana karşı yeni stratejiler uygulamaya koymasını istedi ve insanlığın katledildiğini vurguladı. 

"GAZZE’DE  YANAŞANLAR TAM BİR VAHŞET “

Müzeyyen Şevkin Uyardı! “Madenlerimiz Peşkeş Çekilecek” Müzeyyen Şevkin Uyardı! “Madenlerimiz Peşkeş Çekilecek”

İsrail’in  Gazze’ye saldırılarını bir halkın yeryüzünden silinmesine yönelik vahşet olarak nitelendiren Başkan Ayhan Ağdaş , "Esasen 75 yıl önce bölgenin yüzde 90'ına sahip bir halkın bugün neredeyse yüzde 10'una sığınmaya mahkum edildiği bir ortamda işgali bir adım daha ileri taşıyarak  Filistin halkını tümden sürüp çıkarma ve yok etme stratejisi hayata geçirilmeye çalışılmaktadır." dedi.

“HASTANELERİ BOMBALAMALARI UTANÇ VERİCİ KATLİMDIR”

İsrail Devleti’nin   Filistin’in Gazze kentini günlerdir kara , hava ve denizden kuşatırken ; önceki gün El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıda bulunmasını utanç verici olarak nitelendiren Başkan Ayhan Ağdaş, “ Siyonist katil İsrail devletinin insanlık dışı saldırılarında binlerce masum Filistin halkı hayatını kaybetti. Gazze’de  iki haftadır devam İsrail devletinin masum sivil halka yönelik  katliamına Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler başta olmak üzere dünyanın her yerinden,   birçok kurum ve ülke liderlerinden kınama mesajları gelirken  hala bombaların atılması ve insanların orada öldürülmesi bir katliamdır.” diye konuştu. 

“HEDEFLERİNDE ANADOLU TOPRAKLARI OLDUĞU GERÇEĞİ UNUTULMAMALIDIR”

 Yaşananlar bilinen savaşlardan  çok ama çok farklı olduğuna dikkat çeken Başkan Ayhan Ağdaş,  “ Düpedüz bir halkın yeryüzünden silinmesine yönelik vahşetin ta kendisidir. Esasen 75 yıl önce bölgenin yüzde 90'ına sahip bir halkın bugün neredeyse yüzde 10'una sığınmaya mahkum edildiği bir ortamda işgali bir adım daha ileri taşıyarak Filistin halkını tümden sürüp çıkarma ve yok etme stratejisi hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Türkiye zaman geçirmeden vaziyet almalı. Bu emperyalist planın nihai hedefi  Büyük Ortadoğu Projesi’ni ( BOP)  uygulamaktır. Hedeflerinde Anadolu toprakları olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Ülkemiz , yaşanan bu  hareketlerle  yeni stratejileri uygulamaya koymalıdır.Bölgede "savaş" denilen kavganın saygınlığını dahi ayaklar altına alacak sinsi, kalleş, orantısız bir yaklaşımla esasen insanlık  katledilmektedir..” diye konuştu.