Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, çalışan emekçinin yıllık maaşının ikisinin vergiye gittiğini hatırlatarak “Yıllardır gündeme getirdiğimiz ancak bir arpa boyu dahi sonuç alamadığımız vergideki adaletsizlik ilk gündem maddemiz. İktidar, artık buna çare bulmalı. Emekçi kesimin savunucusu olan Türk-İş’in uzun süredir ülkemizin dört bir yanında dile getirdiği ‘Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalı ’talebi dikkate alınmalı ve bununla ilgili net adımlar atılmalıdır” dedi. 
Her ayın ilk hafta düzenlenen Başkan Kurulu toplantısı Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanlarının katılımı ile Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, başkanlığında yapıldı. 

GÜLNAR: VERGİDE ADALET OLMALI 

Ülke ve kent gündeminin ele alındığı toplantının ardından Başkanlar Kurulu adına açıklamalarda bulunan Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar özetle şunları söyledi: “Çalışan emekçinin iki maaşını bir yılda vergiden dolayı alıyorlar, böyle sistem dünyanın bir ülkesinde yoktur, göremezsiniz. Vergide adalet istiyoruz, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını istiyoruz. Başta Çalışma Bakanı olmak üzere iktidarın tepe noktasına kadar bu işin vahametini ve ne kadar önemli olduğunu anlattık. Çalışan emekçinin hakkını korumak için anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Edip Gülnar ayrıca, 81 İl’de Türk-İş’e bağlı tüm sendikaların ortak çalışması ile açık hava reklam panolarında, iş yerlerinde, halkın yoğun olduğu alanlarda, afişlerin asıldığını, Sendika yönetim kurulu üyelerinin ve görevlendirilen Sendika üyelerinin bu haksızlığı dile getiren el broşürlerini vatandaşlara dağıtmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi. 

türk iş adana

E- Ticarette ‘Biz De Varız’: Üyelere Verimli Kullanım Semineri Verildi E- Ticarette ‘Biz De Varız’: Üyelere Verimli Kullanım Semineri Verildi

FIRSATÇILARA GEÇİT VERMEYİN

Konuşmasında temel gıda ürünlerine peş, peşe gelen zamlarla ilgili de tepkisini dile getiren Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, “Özellikle büyük marketlerde gıda ürünlerine yapılan zamlar ‘Pes’ dedirtiyor. Ne zaman akaryakıta, elektriğe, doğal gaza zam gelecek söylentileri çıkıyor, marketler hemen ürünlerine zamlı etiketleri koyuyor, bu tam anlamıyla fırsatçılıktır. Yetkililerin denetimlerini sıklaştırmalarını ve bu tür fırsatçılara hak ettiği cezayı vermelerini bekliyoruz. Hiç olmaz ise, Allah korkusu olmayan fırsatçıların, akılları başlarına biraz olsun gelir” ifadelerini kullandı.