Adana, ‘butik fuarcılık’ ile tanışıyor. Fuar sektörüne ‘kaliteli ve inovatif çözümler’ getirebilmeme noktasında yola çıkan 2K Fuarcılık, Adana’da ilk kez bir ‘butik fuar’ organize edecek. 29 Kasım-2 Aralık 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan; ‘Benim Okulum Eğitim Fuarı’na hazırlanan ‘2K Fuarcılık’, geçmişe bir vefa borcunu öderken, gelecek yarınlara sahip çıkma misyonunu da yerine getirmeye hazırlanıyor.

FUARLAR ÖNEMLİ BİR TİCARET KÖPRÜSÜ

Necati Katlav’ın ‘yönetim kurulu başkanı’ olduğu ‘2K Fuarcılık’, HiltonSA Adana Oteli’nde düzenlenen toplantıyla kendini tanıttı. Yoğun ilgi gösterilen tanıtım toplantısına; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Çukurova Fuarcılık A.Ş. (ÇUFAŞ) Genel Müdürü Burak İnceoğlu Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Azmi Yalçın  ve çok sayıda davetli katıldı. Keman virtözü Ezgi Türkoğlu’nun da gösteri sunduğu etkinlikte konuşan 2K Fuarcılık Genel Müdürü Ayça Katlav, fuarların önemli bir ticaret köprüsü olduğu söyledi.

DOĞRU YERDE VE DOĞRU ZAMANDA

Fuar organizasyonlarının firmalara kendini tanıtma, rakiplerini gözleme, sektördeki gelişimi izleme ve hedef kitlesiyle buluşma olanağı sunduğunu anlatan Katlav, “Bugün sadece kaliteli mal üretip pazara sürmek, satış yapabilmek yeterli değil. Doğru yerde, doğru zamanda ve doğru bir organizasyonla katılımcılarla iletişim kurabilmek önemli. Bunda fuar organizasyon firmalarına önemli görevler düşüyor. Fuarlar, sadece organizatör firma ve katılımcı firmalara değil, düzenlendikleri şehir, bölge ve ülkelere de önemli ekonomik katkılar sağlıyor” dedi.

ADANA’YI BİR TİCARİ BULUŞMA MERKEZİ YAPACAĞIZ

Çukurova’nın ticari geleceği için çalışacaklarının altını çizen Katlav, ‘2K Fuarcılık’ın da bir yüzde 100 Adanalı ve Katlav Şirketler Grubu bünyesinde yer aldığını belirtti. Fuar sektöründe ‘butik, kaliteli ve inovatif çözümler’ getirirken, emin adımlarla da yollarında ilerlemek istediklerini kaydeden Katlav, “Çukurovamızın ticari değerine katkı sunarken, uluslararası buluşmalara da vesile olup, Adanamızı ticari bir buluşma merkezi yapmak, en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu.

ADANA’NIN İLK ‘BUTİK FUARI’ OLACAK

2K Fuarcılık olarak; eğitim, tarım ve ticaret, bilişim ve teknolojileri, gıda ve sanayi alanlarında fuarlar düzenlemeyi planladıklarını anlatan Ayça Katlav, bu kapsamda da 29 Kasım-2 Aralık 2018 tarihleri arasında TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ‘Adana 1. Benim Okulum Eğitim Fuarı’nı düzenleyeceklerini anlattı. Söz konusu fuarın, aynı zamanda da Adana’da bir ilk olduğunu kaydeden Katlav, kentte ilk defa bir ‘butik fuar’ organize edileceğini ve tüm eğitim kurumlarının tek çatı altında toplanacağını vurguladı.

ÖZEL OKULLARDA 1.3 MİLYON ÖĞRENCİ VAR

Türkiye’de 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nda özel okullara giden öğrenci sayısının, bir önceki döneme göre yüzde 13 artıp, bir milyon 300 bine ulaştığını vurgulayan Katlav, yine aynı dönemde de bin 777 özel okul açıldığını da hatırlattı. Katlav, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Ülkemizin geleceği, çocuk ve gençlerimizin alacağı eğitimle doğru orantılıdır. Bu düşünceyle veli ve öğrencilerimiz, eğitim planlaması yaparken, eğitim alacakları kurumları tanımak ve onlarla iletişim kurup, detay bilgi almaları en doğal hakları.”

‘GÜÇLÜ BİR GELECEK’ İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Ayça Katlav, “Biz, 2K Fuarcılık olarak, bir fuar organizasyonun da ötesinde ‘güçlü bir gelecek’ inşa etme noktasında elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu fuar organizasyonuyla Adana’nın köklü eğitim kurumlarına vefa borcumuzu öderken, geleceğe de sahip çıkma misyonumuzu yerine getireceğiz. Çünkü bugünün çocukları, yarının güvencesi. Ve biz, geleceğimize ne kadar sahip çıkarsak, aydınlık günler o kadar yakın olur. 2K Fuarcılık olarak, ‘güçlü bir gelecek’, güvenli ve huzur dolu bir kentin insanlarını eğitme misyonunu yerine getirecek olan kurumlarımızın gücüne güç katmak için bu fuarı düzenliyoruz” dedi.

ADANA’YI ‘FUARLAK ŞEHRİ’ YAPMA İDDİASINDAYIZ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, Türkiye ve Adana’daki kadın girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini, kendilerinin de bu noktada çaba sarf ettiklerini anlattı. Sözlü, “Adana’da fuarcılık anlamında bir iddiamız var. Biz Adana’yı fuarlar şehri, fuarcılığın merkezi yapacağız. Bu anlamda hedeflerimiz ile örtüşen 2K Fuarcılık Aş girişimini bizi sevindirmektedir. Adana’ya ayrı bir değer katacaktır. Çukurova Fuarcılık Adana’da önemli bir yere sahiptir. 2K Fuarcılık da fuarcılık potansiyeline önemli katkılar koyacaktır. Reel sektöre olan inancımızla bizde kendilerine sonsuz destekler sunacağız” diye konuştu.

ADANA’NIN HAK ETTİĞİ NOKTAYA ULAŞMASINI İSTİYORUZ
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, Adana’ya hizmet etme çaba ve gayreti içinde olduklarını vurgulayıp, kentte organize edilen çeşitli fuar organizasyonlarını önemsediklerini anlattı. Çetin, “Fuarların, Adana için önemli büyük. Bugüne kadar çok kent ekonomisine önemli katkılar sunan fuar organizasyonlarına Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ev sahipliği yaptık. Bu fuarlara belediye olarak gereken katkı ve desteği de vermeye çalıştık. Biz, Adana’nın özlenen ve hak ettiği noktaya her anlamda ulaşmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.

50 BİN METREKARELİK DEV BİR KOMPLEKS OLACAK

ÇUFAŞ Genel Müdürü Burak İnceoğlu ise, son 4 yıldır fuarcılık sektöründe önemli atılımlar yaptıklarını dile getirerek, bu kapsamda TOBB’un ‘Fuar Meclisi’ne katıldıklarını söyledi. ‘2K Fuarcılık’ın, Adana’nın 5. fuar şirketi olarak, hizmete girdiğine işaret eden İnceoğlu, “2K Fuarcılık ile Adana’nın gelişimine önemli katkı sunulacağını düşünüyoruz. Eğitimde bir kapı açacağız. Çünkü Adana’da düzenlediğimiz; ‘Kitap Fuarı’ geniş bir katılımcı kitlesine sahip ve bu fuarda eğitim kurumlarına yer bulunamıyor. Mevcut alanımızı büyütüp, burayı 50 bin metrekarelik dev bir komplekse çevireceğiz. Türkiye’deki tüm şirketlere kapımız açık” dedi.