QR438 uçuşu, Adana Havaalanına 11:25’te inerek, havalimanı yetkilileri ile hükümet temsilcileri ve yerel yetkililer tarafından törenle karşılandı. Qatar Airways Ticaretten Sorumlu Kıdemli Başkan Sn. Ehab Amin, Qatar Airways’in beş yıldızlı merkezi olan Hamad Uluslararası Havalimanı’ndan kalkan bu açılış seferi ile gelen yüksek rütbeli yetkililer delegasyonuna başkanlık ederken, Adana Havalimanında, Katar Devleti Büyükelçisi Sayın Salem bin Mubarak Al-Shafi, Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş, Adana Vali Yardımcısı Sayın Mustafa Yavuz, Adana Havalimanı Başmüdürü Sayın Ahmet Bülbül, hükümet yetkilileri ve diğer önemli konuklar tarafından karşılandı.

Qatar Airways Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ekselansları Sn. Akbar Al Baker, konu ile ilgili şunları söyledi: “Genişleyen küresel ağımızda çok beklenen bir uçuş notası olan Adana'ya ilk doğrudan seferlerimizi başlatmaktan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye, büyümemiz için ana hedef alanlarımızdan biri olmaya devam ediyor ve Adana'yı, hızlandırılmış büyüme planlarımıza dahil etmek için önemli bir Türk varış noktası olarak tanımladık.”

Qatar Airways Ticaretten Sorumlu Kıdemli Başkanı Sayın Ehab Amin ise yaptığı konuşmada; "Bu yeni seferin lansmanı ile Türkiye ile olan bağlarımızı daha da güçlendirmeyi umuyoruz. Doha'daki beş yıldızlı merkezimiz aracılığıyla daha fazla Türk vatandaşını 150'den fazla küresel destinasyona uçuracak olmamızdan çok memnunuz" dedi.

Adana Havalimanı Baş Müdürü Sn. Ahmet Bülbül ise şunları söyledi: "Qatar Airways’in Adana’ya uçmaya başlayarak, yolcularımıza dünyanın birçok farklı noktasına bağlantı ve bize de dünyaya Adana’yı tanıtma fırsatı verecek olmasından dolayı çok sevinçliyiz. Devlet Hava Meydanları ve Adana Havalimanı Başmüdürlüğü olarak Qatar Airways’e gereken her türlü desteği veriyoruz ve beraberce başarılı bir gelecek diliyoruz.”

Anadolu'nun ve Ortadoğu'nun kavşağında bulunan Adana, Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden biridir. Adana'ya seyahat eden yolcular, Seyhan Nehri üzerindeki muhteşem gün batımlarını seyretmenin keyfini çıkarabilir ya da kentin göz kamaştırıcı çatı restoranlarından birinde nehir manzarasına karşı şehrin eşsiz mutfağını tadabilirler. On altıncı yüzyıldan kalma Ulu Cami, Saat Kulesi, eski çarşı ve Adana Arkeoloji Müzesi Adana'nın en gözde turistik yerleri arasındadır.

Qatar Airways, 13 yıldır Türkiye'de başarıyla hizmet vermektedir. Havayolu, 2004 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı'na seferler başlatmış ve bu havalimanı, Qatar Airways'in Türkiye'deki ilk varış noktası olmuştur. O zamandan beri, muazzam yolcu talebi nedeniyle, havayolu ülkeye düzenli olarak uçuş sayısını artırmaktadır.

Qatar Airways 2010 yılında Ankara'ya, Mayıs 2014'te ise İstanbul’daki ikinci varış noktası İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na uçuşlar başlattı. Ödüllü havayolu bugün Doha ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı arasında günde üç sefer, Doha ve İstanbul Atatürk Havalimanı arasında haftada 10 sefer ve Doha ile Ankara arası günlük uçuşlar gerçekleştiriyor. Qatar Airways haftada üç kez Adana'ya sefer yapacak ve havayolu tarafından Türkiye’ye yapılan toplam uçuş sayısını haftada 41‘e çıkaracak.

Doha-Adana seferi, Business sınıfında 12 koltuk, Ekonomi sınıfında ise 132 koltuk bulunan Airbus A320 ile gerçekleştirilecek.

Adana'ya haftada üç uçuş gerçekleştirilmesi, şehirdeki giysi ve tekstil işletmelerinin, Qatar Airways Cargo'nun muazzam Doha merkezi sayesinde Orta Doğu, Asya ve Hindistan'a etkin bir şekilde bağlanmasını sağlayacak. Qatar Airways Cargo halihazırda haftada iki kez Airbus A330 tipi İstanbul seferleri ve İstanbul ve Ankara'daki ana havaalanlarına haftalık 38 kargo seferi düzenliyor. Yeni Doha-Adana-Doha hattının eklenmesiyle, Qatar Airways Cargo, Türkiye'de pazar payını artırmayı hedefliyor.

Skytrax tarafından 2017 Yılının Havayolu ödülüne layık görülen Qatar Airways, Canberra (Avustralya), Chiang Mai (Tayland), St Petersburg (Rusya) ve Cardiff (İngiltere) dahil 2017 yılının geri kalanında ve 2018 yılı boyunca planlanan heyecan verici yeni varış noktalarına seferler düzenleyecek.

Uçuş Takvimi:

Doha-Adana (Pazartesi, Perşembe, Cumartesi)

QR438: 07:20 Doha (DOH) kalkış, 11:25 Adana (ADA) iniş

QR439: 12:25 Adana (ADA) kalkış, 16:15 Doha (DOH) iniş